Estañ acudeix aquest dimecres al Consell Ciutadà on intentaran resoldre la crisi d'Errejón

Guardar

reunion_consejo_ciudadano
reunion_consejo_ciudadano

El Consell Ciutadà Estatal de Podemos buscarà, en la seua reunió d'aquest dimecres, donar una eixida a la situació creada en la formació habitada per la decisió d'Íñigo Errejón de concórrer a la presidència de la Comunitat de Madrid amb la llista Mes Madrid, de Manuela Carmena, així com enviar un missatge d'unitat tant als territoris com a la militància.

Es tracta de la reunió de l'òrgan oficial més important de Podemos a la qual està previst que acudisquen bona part dels secretaris generals regionals. Els de Comunitat Valenciana (Antonio Estañ), Castella-la Manxa, Aragó, Castella i Lleó, Astúries, Múrcia, Extremadura, Navarra i el número dos d'Andalusia ja l'han confirmat. No obstant això, encara està en l'aire si estaran tant Pablo Iglesias com Íñigo Errejón.

Aquest últim no s'ha pronunciat encara sobre aquest tema, després que fóra comminat ahir per la Portaveu Parlamentària, Irene Montero, a no acudir per a facilitar el debat de forma tranquil·la. De fet, tampoc es va personar en la reunió convocada pel secretari d'Organització, Pablo Echenique, als dos dies de realitzar la seua maniobra a Madrid, amb els candidats de Podemos. No obstant això, aquest mateix matí, el secretari general de Múrcia, Oscar Urralburu, ha apostat perquè Errejón acudisca a la trobada de demà per entendre que "és un cap fonamental".

Podemos tampoc ha precisat si acudirà Pablo Iglesias físicament o de qualsevol altra forma, ja que es troba de baixa per paternitat, però no sembla descartable que ho faça bé a través de streaming o per telèfon. De fet, la seua reacció a l'anunci d'Errejón es va produir a través d'un vídeo comunicat, en el qual li advertia que presentaria batalla contra ell en la comunitat de Madrid amb una candidatura de Podemos.

Una posició sobre la qual la direcció va donar ahir marxa arrere, després que deu secretaris generals regionals de Podemos es pronunciaren divendres passat a Toledo demanant negociació i unitat i que el secretari general de Madrid, Ramón Espinar, renunciara a tots els seus càrrecs orgànics i institucionals per sentir-se "menystingut" per la direcció després de plantejar la necessitat de no anar dividits a les autonòmiques de Madrid.

Per això, els dirigents de Podemos tractaran demà de buscar una solució a aquesta crisi oberta en el partit morat, és a dir, com ha de gestionar Podemos la decisió d'Errejón que, en opinió dels líders territorials que s'han pronunciat fins ara, passa per intentar anar de forma conjunta amb Mas Madrid.

No obstant això, encara hi ha moltes incògnites per buidar en aqueix plantejament, ja que la direcció de Podemos ha anunciat la seua intenció de conformar primer una candidatura "potent" d'Units Podem per a la comunitat de Madrid i explorar la possibilitat d'acords després.

En qualsevol cas, des de la direcció de la formació habitada volen que el Consell Ciutadà Estatal de demà, que donarà començament a primera hora de la vesprada, servisca per a escoltar i llançar un missatge d'unitat tant als territoris com a la militància.

Arxivat a:

Destacats