Espanya comprarà vacunes i antivirals contra la pigota dels micos

Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias

Guardar

La ministra de Sanitat Carolina Darias
La ministra de Sanitat Carolina Darias

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha informat que Espanya comprarà vacunes i antivirals per a combatre la pigota dels micos. Així li ho ha traslladat, aquesta vesprada, als consellers i conselleres autonòmiques de salut. No obstant això, encara no ha aclarit quantes dosi comprarà ni a quines persones se'ls inocularà la vacuna.

De moment, tot apunta al fet que el perfil idoni seria els contactes estrets d'aquelles persones que estiguen contagiades de la pigota dels micos, amb l'objectiu d'evitar que desenvolupen la malaltia.

Espanya ja s'ha convertit en el país amb més casos registrats de pigota dels micos, una malaltia provocada per un virus que es transmet dels animals a les persones i que es caracteritza pels següents símptomes: febre, dolor muscular, inflamació dels ganglis i erupcions cutànies semblants a la de la varicel·la.

El més comú és que aquestes erupcions s'inicien en el rostre i, després, vagen estenent-se per altres parts del cos, com a mans i peus. Finalment, es forma una crosta que, posteriorment, cau. D'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), tindria una mortalitat en humans inferior al 10%.

A la ciutat de València, de moment, no s'ha confirmat cap cas de pigota dels micos, ja que el que s'estava estudiant ha donat negatiu i, aquesta mateixa vesprada, s'ha alertat d'un altre possible cas que encara no s'ha confirmat.

La situació està evolucionant de tal manera que l'OMS creu que "hi haurà més casos de pigota dels micos que s'identifiquen a mesura que la vigilància s'estén en països que no són endèmics".

Arxivat a:

Destacats