Es confirma que la tercera dosi de Pfizer "és necessària"

La farmacèutica alemanya BioNTech avisa que aquesta tercera dosi de la seva vacuna s'haurà d'inocular un any després de la segona

Guardar

Vacuna Pfizer
Vacuna Pfizer

Ja és oficial. La farmacèutica alemanya BioNTech ha sortit en el seu defensa per a aclarir els dubtes que sembraven a la societat mundial respecte a una suposada revacunació o sobre una tercera dosi de la fórmula de Pfizer. EN aquest cas, ha estat el cofundador de la farmacèutica, Ugur Sahin, qui ha fet públic el protocol sobre aquesta vacuna afirmant que necessitarà una tercera dosi al cap de nou mesos o com a màxim a l'any de la segona per a tornar a augmentar la protecció enfront del coronavirus.

D'aquesta manera, Sahin ha assegurat aquest dimecres que els estudis més recents mostren que la immunitat descendeix amb el pas dels mesos i que serà necessari reactivar-la amb una tercera dosi, i probablement amb dosis successives cada any o any i mig, és a dir, repetint el protocol vacunal que se segueix respecte a la grip estacional.

No obstant això, els responsables de BioNTech adverteixen que, en qualsevol cas, la màxima efectivitat del seu fàrmac -un 97%- no s'aconsegueix fins set dies després d'haver rebut la segona dosi, recordant que sis mesos després d'haver-se aconseguit aquesta màxima immunitat, a través de la segona dosi, aquesta comença a descendir.

Respecte a la variant índia, fins al moment, la més contagiosa, mortal i perillosa, el laboratori alemany de Sahin, confia que la seua vacuna siga "efectiva". "El nostre mètode es basa en les experiències adquirides contra el càncer. Experimentem amb moltes variants i, fins ara, en totes hem aconseguit bons resultats", va indicar Sahin en una trobada virtual amb representants de mitjans estrangers a Alemanya.

D'acord amb les estimacions actuals, el calendari vacunal actual canviaria, ja que amb la vacunació de la grip estacional, a partir d'ara, s'haurà d'inocular cada any o any i mig una nova burxada de Pfizer. No obstant això, respecte a futures dosis de les altres farmacèutiques i vacunes, com a Moderna, AstraZeneca o Janssen, encara cal esperar per als respectius pronunciaments dels mateixos laboratoris.

Destacats