ERPV tria a Josep Barberà i Maria Pérez com a president i secretària general per als pròxims quatre anys

Guardar

fotonoticia_20200307173421_1920
fotonoticia_20200307173421_1920

Josep Barberà presidirà Esquerra Republicana del País Valencià durant els pròxims quatre anys, juntament amb la secretària general Maria Pérez, després que la militància els haja triat per unanimitat en el huité congrés de la formació.

El congrés s'ha celebrat aquest dissabte en l'Espai Àgora d'Alcoi i ha comptat amb la secretaria general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, que ha participat a través de videoconferència des de Ginebra (Suïssa).

Així mateix, el plenari del congrés ha votat per unanimitat una proposta de resolució de condemna als anomenats "vaixells de la mort", uns vaixells saudites que, carregats d'armes nord-americanes i europees, han atracat en alguna ocasió en ports valencians en el seu camí a l'Aràbia Saudita, on "s'han utilitzat contra la població iemenita".

Abans de votar la direcció del partit, el plenari ha aprovat l'informe de presidència per unanimitat. En el seu informe, Barberà ha remarcat "el paper que ha jugat ERPV en els últims anys en casos com per exemple la condemna del Senat espanyol a l'assassinat de Guillem Agulló, la constant demanda de la reciprocitat dels mitjans en català, o el fet que la Comissió Europea estiga investigant per què en 17 anys no s'ha clausurat correctament l'abocador de Real".

"Sempre marquem camins polítics, per més que ens vulguen silenciar. Som fonamentals. De fet som l'única força política, estructurada com a tal, amb presència per tot arreu del País Valencià marcadament d'esquerres, amb la república en l'horitzó i sobiranista", ha dit Barberà en el seu discurs.

El president d'ERPV ha valorat la tasca dels companys dels grups parlamentaris al Congrés i al Senat durant el seu balanç dels últims anys afirmant que "són la gran eina que ens permet traslladar al govern espanyol els temes i preocupacions de la gent del País Valencià".

La nova secretària general d'ERPV, Maria Pérez, ha presentat el pla de treball per als pròxims quatre anys, un pla que posa en marxa estructures per a "connectar la militància de dalt a baix del país i aquesta amb el carrer, de manera que siguem una vegada més i amb més intensitat, la veu de cada racó del país".

El plenari ha acabat amb una ovació tancada a la secretària general del partit, Marta Rovira, qui, des de Ginebra, ha encoratjat la militància a continuar "fent la revolució per a construir el futur de les nostres nacions i a continuar enfortint el projecte de l'esquerra nacional en tots els Països Catalans".

Destacats