Robert Raga: "La majoria absoluta revalidada a Riba-roja ens dona molta força, molta il·lusió i una gran responsabilitat"

El socialista Robert Raga afrontarà, després del ple d'investidura d'aquest dissabte, el seu tercer mandat com a alcalde de Riba-roja de Túria

Guardar

Robert Raga, alcalde de Riba-roja
Robert Raga, alcalde de Riba-roja

Robert Raga va revalidar la majoria absoluta a les eleccions municipals del 28 de maig, un fet que li permetrà ser investit com a alcalde de Riba-roja de Túria, per tercer mandat consecutiu. A dos dies del ple d'investidura, el primer edil socialista ha atés a València Extra.

Com valora el suport de la ciutadania que li permetrà revalidar, amb majoria absoluta, un tercer mandat a Riba-roja?

Ho valore amb molta gratitud, ha sigut un suport molt important que ens anima a continuar treballant en el nostre projecte. Hem incrementat en quasi mil vots respecte a les eleccions de 2019, així com el percentatge de vots en un 3,38%. Aquests resultats ens donen molta força, molta il·lusió i una gran responsabilitat per a afrontar aquesta legislatura.

Quin balanç fa de la legislatura que ara acaba, marcada per la crisi sanitària i la inflació?

La crisi sanitària i econòmica, la inflació i la guerra d'Ucraïna han marcat sens dubte aquesta legislatura. Hem passat moments durs, on totes les administracions hem hagut de readaptar la nostra manera d'actuar respecte al que teníem previst en 2019, modificant pressupostos i ajudant, des del punt de vista social i sanitari, al fet que la pandèmia passara amb el menor impacte possible sobre la ciutadania. En aquest sentit, tant la Generalitat com en l'àmbit local hem fet una gran faena de suport als autònoms i comerços locals perquè no tancaren les portes, amb diverses línies de subvencions. Va ser un èxit i es va aconseguir que moltes pimes pogueren mantindre's.

La primera mesura que prendrem és continuar amb el full de ruta que marquen els plans establits i que estan recollits en el Pla Estratègic de Riba-roja de Túria (2017-2025)

Quina serà la primera mesura que prendrà en aquesta nova etapa de govern?

La primera mesura que prendrem és continuar amb el full de ruta que marquen els plans establits i que estan recollits en el Pla Estratègic de Riba-roja de Túria (2017-2025), així com en el Pla RibaPlus, adaptat a la nova realitat després de la pandèmia. Un d'aquests plans, és el Renove, que consisteix en la millora i adequació de tots els carrers i places del nucli urbà i de les urbanitzacions, referent a asfaltat, accessibilitat, il·luminació o senyalística, entre altres aspectes. A més continuarem treballant en la planificació de les infraestructures de Ciutat Esportiva de El Quint i en la nova àrea de Seguretat Ciutadana.

Un dels grans projectes previstos per a aquesta legislatura és la finalització del centre polivalent. Què suposa per al municipi?

El Centre Polivalent és una inversió pròxima als 6 milions d'euros, i suposa una de les grans infraestructures culturals per al nostre municipi. Albergarà un innovador Conservatori Professional de Dansa, que passarà a gestionar la Generalitat Valenciana i, a més, en ser polivalent, ens obrirà la possibilitat de realitzar diversos actes culturals i cobrir així una demanda existent en el nostre municipi.

Què els diria als veïns i veïnes que han confiat en vosté? I a aquells no li han votat?

M'agradaria agrair a tots els meus veïns i veïnes, els que m'han votat i els que no. Tant jo com el meu equip de govern i el partit que represente som respectuosos amb els resultats obtinguts i estic enormement agraït pels 5.940 vots, quasi mil vots més que fa quatre anys. Que la ciutadania haja confiat en la candidatura encapçalada per la meua persona és un gran orgull i molt emocionant.

Destacats