Miguel Chavarría: "Alboraia està millor que mai i volem posar en valor l'esforç per a eixir de les dificultats pel gran deute heretat del PP"

Parlem amb l'actual alcalde d'Alboraia que buscarà en la pròxima cita electoral del 28 de maig revalidar el seu càrrec al capdavant del govern municipal d'aquesta localitat de l'Horta Nord

Guardar

Miguel Chavarría, actual alcalde d'Alboraia i candidat socialista el 28M
Miguel Chavarría, actual alcalde d'Alboraia i candidat socialista el 28M

Després de dotze anys al capdavant del govern municipal de la ciutat d'Alboraia (l'Horta Nord), Miguel Chavarría (Almàssera, 29 de novembre de 1953) busca revalidar aquest 28 de maig el càrrec d'alcalde i es presenta com a número u en les llistes del PSPV-PSOE a les eleccions municipals.

Chavarría destaca com a grans accions del seu govern aquesta última legislatura la reducció del deute municipal, el reforç en l'atenció dels serveis socials i les millores en les infraestructures educatives d'Alboraia. A més, aposta per implantar en la ciutat un model turístic basat en l'horta, l'orxata i les seues platges.

Quines són les claus del seu programa electoral?

Alboraia està millor que mai i volem posar en valor l'esforç que ha fet la ciutadania juntament amb l'Ajuntament per a eixir de les dificultats econòmiques que patim a causa del gran deute heretat del PP. La reducció del deute està sent espectacular i seguirem treballant fins a eliminar-la. Però com hem demostrat, això no impedeix que Alboraia millore de manera significativa en totes les àrees com a cultura, joventut, serveis socials o educació.

El suport de la Generalitat Valenciana i la Diputació ha sigut clau per a seguir avançant, malgrat la pandèmia i la crisi de preus per la guerra. Confiança, experiència i futur; aquestos són els tres missatges fonamentals que volem transmetre.

En què es caracteritza la llista amb la qual es presenta el 28 de maig?

L'experiència de l'equip és clau i la incorporació contínua de persones noves amb ganes de recolzar el projecte. El meu equip ha treballat molt en els pitjors moments i ara que comencem a enlairar-se és just que seguisquen endavant per a veure realitzats tots els projectes que hem traçat en els plans sectorials amb els veïns i veïnes d'Alboraia.

El meu equip ha treballat molt en els pitjors moments i ara que comencem a enlairar-se és just que seguisquen endavant

Quins creu que han sigut els grans assoliments del consistori en aquesta última legislatura?

El primer ha sigut com es va afrontar la pandèmia. Tot el poble es va bolcar en una actitud solidària i responsable i es va coordinar amb l'Ajuntament per a superar-la de la millor manera possible. Estic molt orgullós d'Alboraia i el mèrit és de tot el poble sense excepció.

A part d'això, aquesta legislatura hem avançat com mai en atenció des de Serveis Socials a les famílies i als qui més dificultats han pogut tindre, no solament econòmiques. En Cultura, ha sigut tota una explosió d'activitat molt participativa; i a més en serveis prestats a la ciutadania s'han renovat contractes amb millores importants. Els col·legis públics han millorat les seues infraestructures de manera importantíssima amb el 'Pla Edificant' i seguim invertint en millores també amb fons propis.

Renovació del pati infantil i les cobertes dels edificis del CEIP Patacona dins del 'Pla Edificant'
Renovació del pati infantil i les cobertes dels edificis del CEIP Patacona dins del 'Pla Edificant'

Alboraia ha abandonat els primers llocs en la llista dels municipis més endeutats d'Espanya. En què s'ha treballat des del consistori per a reduir el deute municipal?

A estalviar per a poder pagar i esforçar-nos a millorar els serveis, malgrat dedicar una mitjana de quatre milions d'euros anuals a pagar deutes. Els pressupostos han sigut molt rigorosos i hem bolcat tota l'administració a controlar la despesa i aconseguir totes les ajudes i subvencions possibles per a seguir treballant en les millores necessàries per a Alboraia a bon ritme.

S'ha inaugurat el nou Espai Jove. Quins són les propostes en joventut del PSPV-PSOE?

L'Espai Jove ha sigut un èxit que volem estendre i consolidar en tots els nuclis. Per a nosaltres també és una prioritat generar, durant tot l'any, un espai permanent, a més d'activitats regulars, dirigit a la joventut i la infància en les platges de Port Saplaya i de La Patacona.

Quines accions es realitzaran per a seguir atraient visitants a la ciutat?

Hem completat el nostre Pla Estratègic i el nostre Pla de Destinació Turística Intel·ligent. Ara, després de molts mesos de treball hem aconseguit accedir als fons europeus per als plans de sostenibilitat en turisme que hem dissenyat aquests anys. Alboraia s'està centrant a aconseguir un turisme de qualitat i no de masses.

Estem interessats en un turisme que es vol nodrir de la comarca i de visitants de València basat en els nostres valors més destacats, l'horta i els seus productes, l'orxata artesana, les nostres tradicions i unes platges molt cuidades i amb bons serveis.

Alboraia ha aconseguit dos milions d'euros dels Fons Next Generation gràcies al Pla de Sostenibilitat Turística. En què es preveu invertir els diners?

En el marc del nostre model de turisme local volem implementar la digitalització, que ens ajuda a controlar i millorar els recursos turístics i anem a millorar la comunicació cicle per als vianants entre les platges i el poble i a iniciar millores importants incloses en els nostres plans turístics en espais emblemàtics com són la platja de Peixets, o les motas del barranc.

Tot això en el marc del projecte del gran parc agrari públic de Peixets. Es tracta de la zona verda més important i emblemàtica d'Alboraia que ha de vertebrar els tres nuclis i l'horta.

Integrantes de la lista del PSPV-PSOE de Alboraia a las próximas elecciones municipales
Integrants de la llista del PSPV-PSOE d'Alboraia a les pròximes eleccions municipals

 

S'ha publicat una denúncia d'Esquerra Unida i Podem per Alboraia assegurant l'"ús amb finalitats electorals" de les xarxes socials de l'ajuntament.

Per descomptat vam fer les nostres al·legacions i la Junta Electoral les ha desestimades. El poble segueix en funcionament i en aquestes dates tots els anys hi ha molta activitat de tot tipus. Les xarxes del poble es limiten a informar d'això. Intentem ser molt acurats i no entenem aquestes maniobres.

En 2019, va haver un 32 % d'abstenció en la localitat. Com mobilitzarà als votants que es van abstindre?

La nostra manera de treballar és molt activa. Des del primer dia es té contacte directe i estret amb els veïns i veïnes d'Alboraia, no esperem al període electoral per a engegar-nos. Anem a la trobada de les persones i els demanem primer la seua opinió i les seues propostes que recollim en el programa, i després els animem al fet que exercisquen el seu dret al vot.

Des del primer dia es té contacte directe i estret amb els veïns i veïnes d'Alboraia, no esperem al període electoral per a posar-nos en marxa

Com va ser compaginar les funcions d'alcalde d'Alboraia amb la seua professió de facultatiu en l'Hospital La Fe?

Quan comptes amb un equip compromés, tot es pot abordar. En el meu equip tot el món té el seu treball i això no li impedeix dedicar part de la seua jornada laboral i de la resta de la jornada, festiva o laboral, a servir al seu poble i atendre a les persones. Una bona coordinació entre tots i totes ha sigut la clau.

Després de dotze anys en l'alcaldia d'Alboraia. Què li fa tornar a presentar-se?

Primer que res l'amor pel meu poble, tant el que rep com el que done. La relació estreta amb les persones, poder atendre i, en moltes ocasions, ajudar a millorar la vida dels meus veïns i veïnes i l'afecte constant que tinc d'ells i elles és impagable.

Quant a la gestió, després d'anys tan difícils i de tant treball per a posar unes bases sòlides i dissenyar un bon futur per a Alboraia, vull seguir treballant per a fer realitat tots aquells projectes que hem dissenyat amb tot el poble.

No és fàcil posar-se d'acord en tot, però amb constància i respecte per les idees de l'altre, la majoria de les vegades s'aconsegueix i el resultat han sigut dotze anys formant govern a Alboraia i esperem que molts més.

 

Destacats