El socialista Enric Palanca revalidaria el seu càrrec com a alcalde de La Pobla de Farnals

Aquests són els resultats de les eleccions municipals del 28 de maig en la localitat de La Pobla de Farnals

Guardar

Enric Palanca Torres, alcalde de La Pobla de Farnals
Enric Palanca Torres, alcalde de La Pobla de Farnals

Enric Palanca tornaria a ser alcalde de La Pobla de Farnals després de les eleccions municipals celebrades hui 28 de maig. Així, el candidat socialista a l'alcaldia d'aquesta localitat de l'Horta Nord revalidarà el seu lloc al capdavant del govern municipal en haver sigut la força més votada aquest 28M.

 

No obstant això, Palanca necessitaria del suport de Compromís per a poder aconseguir la majoria absoluta i arribar de nou a l'alcaldia de la localitat. En aqueix sentit, la coalició entre el Partit Socialista i Compromís amb els seus sis i un regidor, respectivament, arribaria a la majoria absoluta que se situa en set. 

De fet, és previsible que Palanca no serà l'únic càrrec que preveu repetir el seu lloc en la corporació municipal, ja que cinc dels membres de l'ajuntament en aquesta última legislatura que han dirigit alguna regidoria també concorrien en les llistes socialistes aquestes eleccions.

És el cas de Dolors Fontestad, actual número dos del PSOE-PSPV a La Pobla de Farnals; i també Victoria Prieto i Mari Carmen Benlloch, en el tercer i quart lloc. D'aquesta manera, després dels bons resultats d'aquesta formació Sergio Cebrián, Carmen Alcíbar i María Luis Aragó també podran estar al capdavant d'una regidoria quatre anys més. 

En concret, la formació socialista ha aconseguit XXX vots (XX %), seguida del Partit Popular amb XX vots (XX %), i Compromís que ha obtingut XX vots (XX %). Per part seua, Ciutadans ha tingut XX vots (XX %) i Vox XX vots (XX %). 

En aqueix sentit, després d'aquests comicis l'Ajuntament de Montcada estaria conformat de la següent manera: PSPV-PSOE 6 regidors, Partit Popular 5 regidors, Compromís 1 regidor, Vox1 regidor que entra per primera vegada a l'Ajuntament de La Pobla de Farnals. Per part seua, Ciutadans queda fora del govern municipal al no obtindre cap regidor. 

Quant als resultats electorals en 2019, el PSPV-PSOE va ser la força més votada amb 1686 vots (44,38% - 7 regidors) seguida del Partit Popular amb 979 vots (25,77% - 4 regidors), Compromís amb 404 vots (10,63 % - 1 regidor). 

Mentrestant, va haver-hi tres forces polítiques que no van obtindre cap regidor. És el cas de CSLPF amb 292 vots i el 7,69%, Podem-Eupv amb 127 vots (3,34 %) i LP1 66 vots (1,74%).

Arxivat a:

Destacats