Enric Morera tornarà a ser President de les Corts

L'anunci es produeix després de la primera trobada formal de les tres forces del Botànic a dos dies de constituir l'hemicicle valencià

Guardar

morera_corts
morera_corts

Les tres forces del futur Botànic II ja han arribat a alguns acords que seran visibles dijous que ve, que arranca la X Legislatura; Enric Morera, de Compromís, tornarà a repetir com a President de les Corts.

Aquesta decisió ix de la primera reunió formal a tres entre Ximo Puig, Mònica Oltra i Rubén Martínez Dalmau. Durant les declaracions posteriors, ha sigut el que segurament siga investit de nou com a President de la Generalitat, Puig, el que ha assegurat que la Mesa de les Corts "tindrà una línia de continuïtat en la Presidència", la qual cosa assenyala la repetició de Morera.

A diferència de la primera Mesa que va eixir en 2015, en aquesta ocasió no volen temporalitats: "La pretensió és que siga definitiva des del primer moment", ha asseverat el socialista.

La candidata de Compromís, que segurament revalidarà com a Vicepresidenta del Consell, ha assenyalat que aqueixa era la "posició inicial i final" de la seua formació, després d'assegurar que no havien fet "cap declaració pública" sobre una "taula provisional".

Oltra ha assenyalat, a més, els següents temps de negociacions. Segons ha assenyalat, es donaran dues setmanes per a analitzar l'ocorregut fins ara i iniciar el calendari de negociacions. S'iniciaran, per tant, la primera setmana després de les eleccions municipals.

Destacats