En què consisteix la jubilació activa millorada que ha aprovat el Govern central

Aquesta mesura està dirigida als metges de família i pediatres en edat de jubilació i pretén reforçar el Sistema Nacional de Salut del nostre país

Guardar

Metge atén un pacient
Metge atén un pacient

Que els metges de família o pediatres en edat de jubilació seguisquen en actiu per a "reforçar el Sistema Nacional de Salut". Aquest és el principal objectiu de la jubilació activa millorada, un "projecte pioner" que el govern de Pedro Sánchez ha aprovat en el nostre país.

Es tracta d'un programa que l'Estat pretén implementar per a enfortir l'actual Sistema Nacional de Salut; especialment l'Atenció Primària, un dels àmbits sanitaris en els quals la falta de treballadors és més palés. Per a això, s'oferirà a aquells metges de família i especialistes en pediatria que estiguen en l'edat de jubilació la possibilitat de "continuar durant els pròxims tres anys compatibilitzant el 75 % de la seua pensió amb el servei a temps complet o a mitja jornada", ha detallat Sánchez.

El president ha exposat els detalls d'aquest nou projecte durant la presentació del 'Informe de rendició de comptes dle Govern d'Espanya'. En la seua compareixença, el cap de l'Executiu ha fet balanç d'aquelles mesures que ha adoptat el govern de coalició al llarg de l'any 2022.

Altres mesures anticrisi aprovades

A més de l'aprovació d'aquest programa pilot en el nostre país, Pedro Sánchez també ha avançat les mesures que estan incloses en el tercer decret anticrisi del govern. Entre elles, es troba la baixada de l'IVA al 0 % en alguns productes i aliments de primera necessitat com el pà, la llet, el formatge, les fruites, llegums o hortalisses; o el xec de 200 euros per a aquells nuclis familiars que no superen els 27.000 euros de renda.

També ha anunciat la pròrroga de la congelació dels lloguers i la supressió del descompte de 20 cèntims per litre als carburants, una disposició que seguirà vigent únicament per al gremi dels transportistes. D'aquesta manera, aquest paquet de mesures entrarà en vigor a partir del pròxim 1 de gener de 2023.

 

 

 

Destacats