Emilio J. Belencoso: "Transformarem una parcel·la de 4.200 m² en el Parc Nord d'Almàssera"

Parlem amb l'actual alcalde d'Almàssera sobre els projectes que durà a terme en aquest primer any de legislatura

Guardar

Emilio J. Belencoso, alcalde d'Almàssera
Emilio J. Belencoso, alcalde d'Almàssera

Ha sigut el primer alcalde d'Almàssera a aconseguir majoria absoluta. Emilio J. Belencoso ha obtingut el 44% dels vots després de les eleccions municipals del passat 28 de maig. "Sabem que molta gent ens ha donat la seua confiança, i treballarem per a no defraudar-los". Encara que els primers dies al capdavant de l'Alcaldia s'han centrat en la gestió i posada a punt de serveis que eren fonamentals a curt termini, com la piscina d'estiu o les Escoletes; la veritat és que ja està centrat en altres projectes i inversions que milloraran el municipi.

Parlem amb Emilio J. Belencoso, alcalde d'Almàssera, sobre totes les actuacions que s'executaran des del consistori per a dur a terme la transformació del municipi.

Com estan sent els primers dies al capdavant de l'Alcaldia?

La veritat és que estan sent molt atrafegats perquè estem amb molts expedients que estaven pendents de tramitar i resoldre; amb visites d'obres; amb la piscina d'estiu, que no hi havia res gestionat; amb les Escoletes d'Estiu, que també ho hem hagut de gestionar en temps rècord... però bo, treballant molt per a traure-ho tot avant.

Què et diu la gent pel carrer?

Abans de prendre possessió, els veïns i veïnes ja ens donaven suggeriments i ens proposaven millores per al nostre municipi, i ara encara més. Som bastant accessibles en aquest sentit. De fet, crec que el meu telèfon personal ho té més de mig poble (riu).

Quines són les primeres mesures que estàs duent a terme com a alcalde d'Almàssera?

A més de treballar en procediments administratius interns, que són la base per al correcte funcionament del consistori; estem treballant per a portar al pròxim ple l'ordenança de Prestació Individual d'Ajudes Socials, que és la que regula com s'han de donar aquestes ajudes perquè, fins ara, en aquest Ajuntament s'estaven donant sense aquesta ordenança, i crec que és un assumpte primordial.

A més, estem duent a terme una reubicació de personal en la qual s'inclou l'eliminació de la cita prèvia, així com l'eliminació de la centraleta telefònica que genera molts problemes. D'aquesta manera, la qual cosa farem és destinar a una persona, exclusivament, a l'atenció personal.

I en tema d'actuacions urbanístiques, aquest mes aprovarem uns romanents d'1.900.000 euros per a fer obres; tirarem avant una modificació de crèdit de l'actual pressupost de 100.000 euros per a donar de baixa partides que no són ni urgents ni necessàries i destinar-lo a unes altres que sí que ho són, com l'adquisició d'un rènting de màquina escombradora, que descongestionarà i agilitzarà els treballs de neteja dels carrers del nostre poble.

Volem potenciar i agilitzar la neteja dels carrers del municipi

Quines inversions tens previstes realitzar a Almàssera?

Ara estem acabant el nou bar del poliesportiu, i la idea és que qui es quede la gestió del bar, també assumisca la consergeria del poliesportiu per a donar un millor servei a la ciutadania. A més, tenim pendent acabar una sèrie d'obres d'asfaltatge en la zona de Las Fincas del municipi – carrer Cristo de la Fe, Alboraia, Blasco Ibáñez i Paz – així com en l'avinguda de Derechos Humanos, que es tracta d'una demanda veïnal de fa molt de temps.

D'altra banda, tenim pendent realitzar la passarel·la de ciclovianants – des de Conselleria ens han confirmat que s'executarà en breu – i que connectarà Almàssera amb Alboraia. Aquesta actuació comptarà amb un pressupost de 3.500.00 euros i un termini d'execució de dos anys. Aquesta passarel·la permetrà, a més, salvar els camins accessoris al barranc del Carraixet, superant la via que genera molta inseguretat.

Finalment, en els pressupostos municipals de 2024 inclourem una partida per al projecte del Parc Nord, que és prioritari per a nosaltres; i quant als romanents, hi haurà una partida de 600.000 € per a asfaltar un camí d'accés al municipi, que està en pèssimes condicions; i la construcció de la segona planta de l'actual Llar del Jubilat, que està tancada des d'abans de la pandèmia. D'aquesta manera, la nostra idea és traslladar a aquesta segona planta la biblioteca municipal, i en eixe espai traslladar la Llar del Jubilat, atenent la seua petició de tornar a la plaça.

Emilio J. Belencoso, nou alcalde d'Almàssera, durant un acte de campanya
Emilio J. Belencoso, nou alcalde d'Almàssera, durant un acte de campanya

En què consisteix el projecte del Parc Nord?

Es tracta d'una parcel·la de 4.200 m² que, actualment, està tancada i en mal estat. El que volem és transformar-la en un espai de zones diferenciades que albergarà una zona per a paellers i berenadors, una altra per a zona infantil amb activitats, una altra zona que dispose de circuit americà i cal·listènia, i una altra zona per a un Pipicà adaptat i àrea d'ensinistrament caní.

Aquesta zona es tancarà per a conciliar l'oci amb el descans veïnal, i es potenciarà espais naturals amb xiprers perquè funcionen de barrera per a mitigar olors i soroll. L'objectiu és que una empresa externa s'encarregue del manteniment d'aquest gran parc amb el qual comptarà Almàssera.

Un altre dels projectes que vols abordar està relacionat amb la piscina coberta...

Sí, Almàssera compta amb una piscina coberta que, a més, disposa d'unes instal·lacions envejables, però que es van tancar en 2016 per uns problemes amb l'empresa gestora i des de llavors està tancada. Però a més, aquest Ajuntament està pagant, des de fa un any i mig, a una empresa de manteniment 2.500 € al mes per a mantindre una instal·lació que està tancada, és una cosa incomprensible.

Per això, el que volem és, durant aquest mes, signar el contracte amb l'empresa adjudicatària per a, a l'octubre, tornar a obrir, per fi, la piscina coberta. A més, en el plec s'estableix la posada en marxa d'una sèrie de cursos, que també estem gestionant per a portar-lo al primer ple i que el mes d'octubre es puga oferir aquest servei.

Els pressupostos municipals marcaran la gestió dels pròxims anys, quines línies prioritàries tindrà el de 2024, a més del projecte del Parc Nord?

Un dels punts clau serà l'augment de recursos per a la millora de la neteja en el municipi; però també volem ampliar el manteniment de vies públiques; i incloure les ajudes de 400 € del xec naixement.

Optareu a les ajudes dels fons europeus?

El problema és que per a optar a aquestes ajudes és necessari disposar d'un Pla Antifrau, un pla que ningú de l'anterior equip de govern es va preocupar de fer. Per tant, no podem sol·licitar-les.

Com t'agradaria que s'haguera transformat Almàssera d'ací a quatre anys?

M'agradaria que Almàssera s'haguera convertit en un poble on l'accessibilitat fora prioritària – de fet tenim una inversió de 300.000 € per a aquesta mena d'actuacions – on no hi haguera problemes d'aparcament; on s'haja donat ja eixida al trànsit rodat, perquè tenim un problema de mobilitat en la zona de l'avinguda de Derechos Humanos; i un poble que compte amb espais verds de socialització. A més, ens agradaria que els nostres veïns i veïnes ens veren com un equip de persones pròxim, que es preocupa de les necessitats d'Almàssera i que anteposa els interessos del nostre poble als interessos del partit, perquè som molt conscients que ens devem a la gent d'ací. Hem obtingut el 44% dels vots, és a dir, sabem que hi ha molt de vot prestat, persones que ens han donat la seua confiança i no volem defraudar-los.

Va ser una sorpresa el resultat de les eleccions?

Érem conscients que anàvem a pujar. Primer, perquè la marca nacional tornava a tirar i, segon, perquè vam fer una campanya porta a porta per a explicar el nostre projecte. Llavors, les sensacions eren positives, però es presentava Ciutadans i VOX i no sabíem de quina manera podria afectar el resultat de les eleccions. Però, per descomptat, ha sigut molt gratificant aconseguir una majoria absoluta, i més quan mai abans cap partit l'havia aconseguit. Així que estem molt agraïts.

Destacats