Els socialistes valencians "estenen la mà" a Ciutadans per a una moció a la Diputació d'Alacant

La Diputació d'Alacant està presidida pel PP amb el suport de Ciutadans

Guardar

puig i canto
puig i canto

Les diferents mocions de censura a governs autonòmics i locals com els de Múrcia, Madrid i Castella i Lleó ja han arribat al territori valencià. Així, el grup socialista a la Diputació d'Alacant ha anunciat que "estén la mà" a la formació taronja de Ciutadans per a pactar una moció de censura que desplace el Partit Popular de Carlos Mazón per un "govern de progrés".

Toni Francés, actual portaveu dels socialistes a la Diputació d'Alacant i alcalde d'Alcoi, considera que, tot i ser encara "prompte" per a valorar una moció de censura en la institució, aquesta és "possible i necessària per a la província". De la mateixa manera, Francés recalca que els mals resultats de Ciutadans en les eleccions catalanes els obliguen a un canvi d'estratègia "per a desmarcar-se del PP i recuperar el centre polític, on la societat el reconeix" i destaca que la formació taronja no ha aconseguit "marcar un perfil propi" en el partit a dues bandes amb els populars de Mazón, qui a més, podria disputar contra l'actual presidenta del PPCV, Isabel Bonig en la seua reelecció.

A les Corts, el síndic socialista Manolo Mata, ha negat que hi haja "cap conversa" per a dur a terme un moviment a la Diputació o l'Ajuntament d'Alacant, similar a la moció de censura que Ciutadans i el PSOE han presentat a Múrcia per a traure el PP del govern de l'Assemblea Regional i l'ajuntament de la capital murciana. No obstant això, el portaveu socialista a la Diputació alacantina, Toni Francés declaraba a les agències que "hi ha una oportunitat clara d'apostar per un govern que faça de la Diputació un instrument útil. El PSPV-PSOE és la força més votada a la Diputació i des del principi de la legislatura hem reiterat a Cs que tenen la mà estesa".

No obstant això, des del PP i Ciutadans, neguen que les mocions de censura d'altres governs autonòmics es puguen extrapolar al territori valencià i tampoc a la Diputació d'Alacant.

Destacats