Els socialistes plantegen auditar les vulnerabilitats de València detectades durant la pandèmia

Guardar

valencia
valencia

La Comissió Executiva Comarcal del PSPV-PSOE de València ha aprovat en una resolució, que la seua formació plantege en la reunió de seguiment del Pacte del Rialto que l'Ajuntament amb posterioritat a la superació de la pandèmia "audite les vulnerabilitats de la ciutat que s'hagen detectat durant la pandèmia". Es tracta d'una mesura, han afirmat, per a "prevenir aquests escenaris en el futur, preparar la ciutat, ser resilients en l'eixida d'aquesta crisi i no deixar a ningú arrere".

Aquesta és una de les propostes que ha aprovat la Comissió Executiva local celebrada aquesta mateixa vesprada, on els socialistes han analitzat l'evolució de la crisi sanitària i econòmica a la ciutat. Han acordat que la Comissió de Seguiment del Pacte del Rialto ha d'abordar "les qüestions que realment preocupen les ciutadanes i ciutadans" entre les quals han citat "el calendari de vacunació, les ajudes econòmiques a persones autònomes i empreses o l'emergència social que viuen milers de famílies a la nostra ciutat".

Amb aquest objectiu, han plantejat que en els pròxims dies es posaran en contacte amb Compromís per a "acordar una data que millor vinga a tots, sense imposicions i sobretot tenint en compte que la prioritat ara és solucionar la situació d'emergència".

En la resolució han insistit que davant "la situació d'emergència inqüestionable" en la qual es troba el conjunt de la ciutadania "ningú entendria que ens perdérem en altres qüestions que no tenen res a veure amb la crisi sanitària i amb tindre com a prioritat donar resposta als problemes socials i econòmics".

Així, han considerat que "l'urgent" i "l'important" és que si ha de reunir-se la comissió de seguiment en aquestes circumstàncies "s'aborden propostes concretes dirigides a atendre l'emergència social i econòmica" entre les quals han inclòs abordar "fórmules que permeten agilitar les ajudes", així com "prioritzar el destí de superàvit per a reactivació econòmica i no a pagar als bancs deute bancari a compte com va ocórrer l'any passat, quan es van amortitzar 32 milions d'euros per endavant al BBVA". "Enguany no pot repetir-se l'error de prioritzar el deute per davant de l'emergència econòmica i social" i "ha de quedar clar com a govern progressista que enguany els recursos de l'ajuntament es destinaran a ajudar a reactivar la ciutat", afirmen.

Respecte a Benimaclet, han recolzat el treball que està duent a terme la vicealcaldessa, Sandra Gómez, des de l'àrea d'Urbanisme per a "dissenyar i definir el planejament del barri, d'acord amb els criteris de sostenibilitat, dotacions i habitatge públiques i participació ciutadana". Han donat suport a la decisió de Sandra Gómez "d'inadmetre el PAI" i proposar "un model de barri cohesionat i inclusiu que represente la diversitat social enfront de models excloents i insostenibles".

A més, han fet una "crida a la responsabilitat", ja que "estem en una situació dolorosa, d'extrema dificultat, que obri riscos també la porta a un escenari de polarització" en la qual "totes les forces polítiques hem d'intentar rebaixar la tensió i no alimentar-la", com demostren els episodis de violència esdevinguts en diverses ciutats espanyoles, entre aquestes València. En aquest context han volgut traslladar el seu "suport a l'actuació i a les mesures anunciades per la Delegada del Govern, Gloria Calero".

Destacats