Els projectes del Pla Edificant que estiguen en marxa no es veuran afectats per les retallades del Consell

Guardar

colegio_edificant
colegio_edificant

Els projectes del Pla Edificant que ja estiguen en marxa "no es veuran afectats per les retallades que haurà d'escometre el Consell per la falta de fons", així com tampoc es retardaran.

Segons han indicat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Educació, això serà així, ja que "cada actuació de millora, ampliació o construcció nova de centre educatiu té una previsió pluriennal d'inversió que està estipulada en cada delegació de competències als ajuntaments i està feta amb el calendari de previsió que presenta cada ajuntament per a cada actuació".

"Cada previsió pluriennal per a cada actuació s'adapta a la realitat de tramitació que està fent cada ajuntament en cada cas per a assegurar la inversió total i el bon funcionament de les obres", asseguren des d'Educació.

Així, els ajuntaments han planificat inversions anuals de cada actuació, i a data de setembre, ja se sap en quin punt de compliment de la previsió està feta en cada cas. "En funció de la previsió, es reprograma i es reassigna la inversió anual en els casos que els ajuntaments han assegurat lloc que no executaran en l'actual exercici", han manifestat.

A data d'1 de setembre de 2019, hi havia adjudicats 708,6 milions d'euros per a millorar 537 centres educatius en 226 municipis valencians.

"Per tant no hi ha cap obra que es retarde o es paralitze per falta de fons. Bé al contrari, es reprograma per a anys següents allò que en l'actual exercici ja s'ha constatat que no s'executarà. S'assegura d'aquesta manera que mai es perden el fons adjudicats globals per a cada actuació", expliquen des del departament que dirigeix Vicent Marzà.

Arxivat a:

Destacats