Els polítics valencians guarden silenci als seus balcons per les víctimes: "No us oblidarem mai"

Guardar

fotonoticia_20200419134008_1920
fotonoticia_20200419134008_1920

La Comunitat Valenciana ha guardat aquest diumenge tres minuts de silenci des dels seus balcons i ha fet onejar les seues banderes a mitja asta per a recordar a les víctimes mortals del coronavirus, un homenatge en el qual han participat els membres del govern valencià i representants dels grups parlamentaris en Les Corts. "No us oblidarem mai", ha assegurat el president de la Generalitat, Ximo Puig.

La Generalitat Valenciana va declarar el divendres que aquest diumenge anara dia de dol oficial en tota la Comunitat. Així, les banderes onegen a mitja asta en l'exterior dels edificis oficials de l'administració valenciana com a mostra de respecte, condolences i reconeixement a les persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19.

A més, els ciutadans estaven convocats a guardar tres minuts de silenci a les 12 hores des dels seus balcons, una acció d'homenatge a les víctimes que també han dut a terme els representants polítics.

El 'president' Ximo Puig ha guardat els tres minuts de silenci apuntat al balcó del Palau de la Generalitat, des d'on participa en la videoconferència amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, i la resta de presidents autonòmics. En un missatge en les seues xarxes socials, ha enviat una abraçada a les famílies dels morts. "No us oblidarem mai", ha assegurat, abans de donar les gràcies a la societat valenciana "per la unitat".

La vicepresidenta de la Generalitat i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, també ha eixit al balcó per a participar en aquest homenatge i, en declaracions remeses als mitjans, ha fet extensiu aquest silenci a les persones malaltes per coronavirus i els seus familiars.

A més, ha lamentat que les famílies de les víctimes mortals "no han pogut acomiadar-se o fer el duel comunitari tan característic d'una societat humana", per a assegurar que quan acabe la crisi sanitària es decretaran dies de dol amb els quals honrar la memòria dels morts.

Per part seua, el vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau (Unides Podem), ha expressat en xarxes socials: "És dia de duel en la Comunitat Valenciana. He guardat tres minuts de silenci al balcó en commemoració de totes les persones que desgraciadament ja no estan a causa del covid-19. Toodo el meu afecte a les seues famílies i amistats".

Els portaveus dels grups parlamentaris de les Corts també han guardat silenci per les víctimes. La síndica del grup 'popular' en Les Corts i presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha eixit al balcó i ha manifestat en xarxes socials el seu "silenci" i "respecte" per als més de mil morts.

De la mateixa manera, el portaveu de Ciutadans (Cs), Toni Cantó, ha apel·lat a la "valentia davant la por", l'"esperança davant el dolor", "optimisme davant l'incert" i "unitat enfront de l'advers". "Això és Espanya", ha conclòs.

Destacats