Els municipis valencians aposten per convertir-se en Smart Cities

La Diputació de València ha fet lliurament de les Guies Samrt City als municipis implicats

Guardar

guias-smart-city-2019
guias-smart-city-2019

Alfara del Patriarca, Alcàsser, Bétera, Canet d'en Berenguer, Montserrat, Picassent, Potries, Roba-roja, Serra i Villar del Arzobispo han sigut els municipis protagonistes en el lliurament de les Guies Smart City per la seua implicació en la creació d'un model de ciutat més sostenible, eficient i que lluite contra el canvi climàtic.

Al lliurament ha assistit la vicepresidenta de la Diputació, M.ª Josep Amigó, que ha volgut destacar la importància d'aquest reconeixement perquè són "aquestes xicotetes accions les que fan grans als pobles". En aquest sentit, ha expressat que "estem davant una situació d'emergència climàtica, i és la nostra obligació portar accions per a frenar el canvi climàtic. Som responsables del planeta que deixarem a les generacions futures". Per això, ha donat l'enhorabona a tots els municipis que s'impliquen en aquesta labor.

I és que com ha explicat la diputada d'Informàtica i Tecnologia, Mentxu Balaguer, "tenim un conveni amb Avaesen per a crear pobles sostenibles i eficients, a través de subvencions que els ajuden a, per exemple, millorar la recollida de residus, canviar l'enllumenat o transformar la mobilitat per a millorar el dia a dia dels veïns i veïnes". Així, si en la primera edició van haver-hi 50 sol·licituds i es van subvencionar 16 projectes, en aquesta última edició, les sol·licituds han augmentat a 90, i els projectes subvencionats han sigut 39.

Finalment, el conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha ressaltat que el lliurament d'aquestes guies és sinònim de "mesos de treball i una mostra del compromís d'aquests municipis per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes, així com de promoure municipis més habitables". Per això, ha continuat, "la innovació i les noves tecnologies són clau per a la construcció de les ciutats del futur".

Destacats