Els hostalers valencians rebutgen una reobertura només amb terrasses i proposen aforaments unificats

Guardar

fotonoticia_20210222164132_1920
fotonoticia_20210222164132_1920

La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) rebutja una obertura parcial de bars i restaurants que només permeta aixecar la persiana als locals que compten amb terrassa, advertint que suposaria "arribar al mes d'abril amb la fallida de més de 8.000 establiments sense terrassa".

Per contra, aposta per una desescalada que permeta obrir els interiors de manera viable i fórmules que permeten garantir la màxima seguretat, com els aforaments unificats. La taula Interdepartamental COVID de la Generalitat es reuneix el dijous a la tarda per a prendre decisions davant la fi de les restriccions vigents dilluns que ve 1 de març.

CEOH ha traslladat aquest dilluns per escrit les seues peticions a la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, i al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, com a proposta de pla de desescalada.

Entre elles, torna a reclamar al Consell que li alçe el "veto i càstig" per ser una de les veus del sector més crítiques i la seua integració en la taula de negociació, alguna cosa que la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, els va avançar en la reunió del passat 11 de febrer. "És inconcebible que ara deixen fos a una organització de caràcter autonòmic, constituïda formalment, i que representa a 16 associacions de les tres províncies", denúncia.

Aquesta organització també retreu als membres del govern valencià que llancen "globus sonda" de com i quan serà la reobertura a través dels mitjans de comunicació, "sense haver consensuat ni concretat una proposta clara ni pres una decisió definitiva, ni en la citada taula de diàleg ni en el si del mateix Consell".

"En aquests moments, la falta de decòrum per part dels polítics, actuant a cop de titulars, està generant una enorme preocupació i desesperació entre els hostalers per als quals les decisions que es prenguen els pròxims dies seran claus per a la seua supervivència i el seu futur", alerta.

Davant el "menystinc" per part de l'executiu autonòmic, aquesta coordinadora avança que presentarà aquest dimarts 23, per registre d'entrada, les seues propostes perquè "asseguts o no" en la taula siguen escoltades.

OBERTURA D'INTERIORS

Unes mesures que passen per la reobertura de terrasses amb un criteri d'aforaments unificats en tota la Comunitat sense crear "greuges comparatius ni discriminacions", així com per l'obertura dels interiors dels locals utilitzant eines tecnològiques perquè els espais tancats siguen segurs.

També exigeix la imminent aprovació d'una segona fase del pla 'Resistir', amb una dotació de 500 milions per al sector de l'hostaleria i l'oci, i campanyes de comunicació per a recuperar la confiança del públic després de "mesos amb el focus dels contagis posat en els establiments hostalers".

Destacats