Els centres i serveis de l'IVASS organitzen activitats pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Persones amb diversitat funcional intel·lectual i persones amb malaltia mental crònica se sumen als actes institucionals del 25N

Guardar

Els centres i serveis del IVASS organitzen activitats pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones
Els centres i serveis del IVASS organitzen activitats pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Els centres i serveis de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, han organitzat activitats i tallers per a visibilitzar a les víctimes i mostrar-los el seu suport en el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

Així mateix, les persones amb diversitat funcional intel·lectual i persones amb malaltia mental crònica de l'IVASS s'han sumat als actes institucionals del 25N en les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

La directora general de l'IVASS, Noelia Martí, ha posat en relleu "la importància que tota la població s'involucre en l'erradicació de la violència masclista", i ha subratllat "la participació activa de les persones usuàries i professionals de l'entitat que posa de manifest el seu compromís contra aquest problema social que afecta a tota la ciutadania".

Noelia Martí ha manifestat que "des de tots els àmbits cal continuar treballant per a combatre el masclisme i continuar conjuminant esforços, en la prevenció i conscienciació, entre institucions, organismes i la societat en general per una societat segura i lliure de tota violència".

Durant aquesta jornada, en la residència Caixa Ontinyent de Xàtiva s'ha projectat el curt 'Juntes' del Ministeri d'Igualtat, que llança un missatge d'unitat feminista interinstitucional, intergeneracional i entre tots els àmbits polítics i del moviment feminista en la lluita contra la violència masclista.

Després de la projecció del documental s'ha desenvolupat un debat sobre aquest problema social, s'ha llegit en lectura fàcil la Declaració de l'ONU sobre l'eliminació de la violència contra la dona i s'ha realitzat un taller d'expressió artística on les persones usuàries han pogut manifestar les seues opinions i emocions de la jornada.

En el centre d'atenció diürna Mare de Déu del Castell a Cullera també han organitzat una activitat de cinefòrum, amb col·loqui després de la projecció d'una pel·lícula cinematogràfica sobre el tema, i un photocall amb missatges.

Les persones amb dany cerebral adquirit del Centre de Dia Torrefiel de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària a València analitzen a través d'unes sessions videogràfiques i tallers un senzill gest fàcilment recognoscible amb el qual ajudar a les víctimes i demanar auxili, que es va fer viral en les xarxes socials.

Professionals i persones amb diversitat funcional intel·lectual de la residència Bennàger han elaborat un vídeo casolà com a mostra del seu suport a les dones que han patit la violència masclista.

Actes programats

Aquesta vesprada, persones amb diversitat funcional de la residència PRAGA de Rocafort assisteixen a la representació de l'obra 'Dones en Construcció', activitat de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Chiva que posa de manifest la llibertat i l'apoderament de la dona a través de la dansa-teatre. Aquesta setmana es desenvoluparan tallers en els quals les persones usuàries de la residència puguen plasmar frases i opinions entorn d'aquesta temàtica.

Les persones amb malaltia mental crònica del CEEM d'Albocàsser han participat en unes tertúlies, que s'han desenvolupat en les instal·lacions del centre i on s'ha abordat la violència exercida contra les dones des de diferents perspectives. També, han assistit a la lectura del manifest pel 25N a l'Ajuntament, acte que s'emmarca en la campanya 'Reacciona' desenvolupada per l'àrea d'Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat.

Persones usuàries del centre ocupacional Rafalafena de Castelló han assistit a la lectura i intervenció musical a càrrec de 'La rabera eclèctica' de l'espectacle 'Veus femenines' contra la violència cap a les dones al pati del centre cultural Les Aules de la Diputació Provincial.

Per part seua, les persones amb diversitat funcional intel·lectual del centre ocupacional Carrús d'Elx han realitzat una sèrie de xarrades per a intercanviar impressions sobre els dibuixos que recull l'exposició itinerant "Créixer amb por: xiquets i xiquetes davant la violència de gènere", que van visitar recentment en el Centre Cultural Les Clarisses de la localitat.

Arxivat a:

Destacats