Els centres escolars disposaran de "'packs' horaris" per a distribuir les tasques directives i de coordinació

Guardar

Classe a un institut valencià
Classe a un institut valencià

Els centres escolars de la Comunitat Valenciana disposaran de "'packs' horaris" per a distribuir les tasques dels equips directius, d'una banda, i dels coordinadors, per una altra. D'aquesta manera, es pretén augmentar l'autonomia i la posada en marxa de projectes innovadors propis.

Així ho ha destacat el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, en una entrevista amb Europa Press en la qual ha subratllat que aquesta possibilitat serà possible mitjançant el Reglament d'Organització i Funcionament (ROF) aprovat recentment per l'administració valenciana.

Soler ha explicat el funcionament d'aquests paquets horaris. Els centres podran repartir de la manera que creguen "més oportuna" un total d'hores per als equips directius i per al conjunt de tasques de coordinació (XarxaLlibres, d'Igualtat o d'altres àrees). Així, si un centre desitja llançar o potenciar un determinat projecte educatiu tindrà la capacitat d'assignar al seu coordinador o coordinadora la disponibilitat més adequada.

"El primer any tal vegada coste posar-se d'acord, però estic convençut que en un parell de cursos cada centre el farà. És un tema molt important a mitjà termini que suposa portar a la pràctica i no sols només de boca l'autonomia dels centres educatius", ha defensat.

La nova normativa obri també la porta al fet que els centres puguen obtindre ingressos extraordinaris. Per a això, es treballa en la regulació de la gestió econòmica perquè puguen ingressar per conceptes com el lloguer d'instal·lacions.

El secretari autonòmic ha al·ludit a les crítiques d'alguns sindicats a una part del ROF que permet, en el marc dels plans d'actuació per a la millora (PAM), que els centres proposen requisits de titulació i capacitació professional respecte a llocs de treball determinats, d'acord amb les condicions i els límits que establisca la Conselleria.

"RES A VEURE AMB CATALUNYA"

Soler ha rebutjat que com s'ha dit això supose que els centres puguen triar al seu personal i ha recalcat que no té "res a veure" amb la situació, per exemple, de Catalunya, on és possible reclamar a determinats docents.

"El que diu el ROF no suposa un canvi perquè això ja passa hui en els actes d'adjudicació: totes les places d'anglés ixen amb capacitació d'anglés, per exemple. Quan parlem que no tots els alumnes són iguals tampoc ho són els centres i podem intentar definir propostes per a millorar els seus projectes. Alguns han fet una lectura no adequada -del ROF-- i s'han dit coses radicalment falses", ha conclòs.

Destacats