Els Centres Dona 24h segueixen prestant servei de manera telefònica durant la situació d'estat d'alarma

En els casos en què el confinament al domicili puga suposar un risc major per a les dones víctimes i els seus fills i filles es derivaran als centres d'emergència o de recuperació integral

Guardar

Oltra Corts Carles Desfilis-1
Oltra Corts Carles Desfilis-1

El masclisme i la violència masclista no es pot aturar de la mateixa manera amb la qual es troba parada la societat des que el passat divendres es decretara l'estat d'alarma per fer front a la pandèmia que assota la societat amb el COVID-19, més conegut com a coronavirus. La declaració d'Estat d'alarma ha posat a tota societat espanyola en quarantena i és per això que, per evitar la propagació d'aquest virus i que el nombre de contagis cada dia siga menys moltes són les iniciatives que animen a la gent a què no isca dels seus, com #QuedatACasa.

[embed]https://twitter.com/joanribo/status/1238757895011012608?s=20[/embed]

La quarantena per la qual estem passant no és fàcil per a ningú però més complicat és per a totes aquelles dones que durant aquest episodi han d'estar tancades les 24 hores del dia amb el seu agressor o maltractador. És per això que la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha dictat una instrucció perquè els Centres Dona 24 Hores (CM24H) puguen seguir prestant el servei durant l'estat d'alarma, mitjançant l'atenció telefònica. Només en els casos més urgents es realitzarà una atenció de manera presencial, complint amb les normes de seguretat i prevenció determinades per les autoritats sanitàries. D'aquesta manera els telèfons 016 i el 900 580 888 d'assistència en casos de violència masclista estaran operatius les 24h.

La resolució del 13 de març de 2020 que va acordar la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública suposava la suspensió durant un mes de l'activitat, serveis i programes dels Centres Dona 24 Hores, tant diürns com ambulatoris, com a mesura preventiva davant el COVID-19 i en compliment de les instruccions dictades per la Conselleria de Sanitat divendres passat, 13 de març. D'aquesta manera, la instrucció que ha dictat hui la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives exceptua de l'aplicació d'aquesta mesura a la Xarxa de Centres d'Atenció a les Dones Víctimes de Violència de Gènere, "amb la finalitat de poder prestar els serveis indispensables per a l'atenció a les dones víctimes de violència masclista així com als seus fills i filles, encara que aquest servei es prestarà prioritàriament de manera telefònica", segons com consta a la mateixa resolució.

Només a casos urgents i imprescindibles s'atendrà de manera presencial, sempre complint amb les normes higièniques, de distància de seguretat i protecció determinades per les autoritats sanitàries.

Per altra part, en els casos en què la situació així ho requerisca, o que la circumstància del confinament domiciliari decretat pel COVID-19 puga suposar un perill major per a les dones víctimes de la violència de gènere i els seus fills que viuen amb el seu agressor, es derivaran els casos immediatament als centres d'emergència o centres de recuperació integral, independentment que existisca o no denúncia prèvia.

Des de València Extra i d'acord amb la Vicepresidència i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives recordem que els telèfons 016 i el 900 580 888 d'assistència a disposició tant de les víctimes de violència de gènere com de la ciutadania en general no deixen rastre en la factura telefònica però s'ha d'esborrar en el registre de cridades del mateix dispositiu mòbil.

Arxivat a:

Destacats