Els centres del IVASS organitzen jornades telemàtiques sobre els drets de les persones amb diversitat funcional

L'objectiu d'aquestes accions és visibilitzar la diversitat funcional en la societat i la labor que realitzen els diferents recursos

Guardar

lectura_manifiesto
lectura_manifiesto

Els centres i serveis de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS), adscrit a la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, han organitzat activitats i jornades telemàtiques pel dia internacional de les persones amb diversitat funcional. La directora general de l'IVASS, Noelia Martí, ha explicat que "enguany, davant les mesures preventives per la COVID-19, a les activitats lúdic-recreatives i tallers de manualitats que es desenvolupen en els mateixos recursos s'han sumat la celebració de trobades de participació online".

Noelia Martí ha destacat "la labor que estan desenvolupant les i els professionals dels centres i serveis en aquesta emergència sanitària sense precedents", i ha incidit en la col·laboració entre administracions, entitats del Sector de la diversitat funcional i la societat en el seu conjunt per a visibilitzar al col·lectiu i fer valdre els drets recollits en la Convenció Internacional de les Persones amb Discapacitat".

Entre les activitats programades, la residència PRAGA de Rocafort té previst la realització d'un taller per a la confecció d'un mural on les persones usuàries puguen manifestar la seua visió sobre les repercussions que els ha suposat la pandèmia en la seua rutina diària. També s'han comprat uns llenços perquè puguen plasmar el significat que per a ells té tindre capacitats diferents i es visionarà el documental 'Diversitats, soc tan diferent com tu' amb posterior debat sobre aquest.

Durant el cap de setmana se succeiran altres activitats com a hort adaptat, el taller 'Posa't en el meu lloc', lectura de contes sobre la discapacitat i visionat del videoclip 'Soc jo', cant a la inclusió de les persones amb diversitat funcional intel·lectual. També, el C.O. Altabix de l'IVASS a Elx participarà aquest divendres en dues trobades virtuals, que se celebraran amb un centre d'Educació Primària i un altre de Secundària i que tenen per objecte donar major visibilitat al col·lectiu. Aquestes activitats conjuntament amb unes altres lúdic-recreatives i jocs en línia donen continuïtat al programa de sensibilització social del centre ocupacional.

El grup de persones usuàries que componen el Club de Lectura del centre ocupacional Rafalafena del IVASS a Castelló, ha llegit el 'Manifest en Lectura Fàcil, publicat per Plena Inclusió, i, posteriorment, s'ha dut a terme una posada en comú de les idees que els han semblat més interessants.

El C.O. El Maestrat de l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària va participar ahir en la xarrada telemàtica 'Converses al voltant de la pandèmia de la COVID-19 en les persones amb discapacitat', organitzada per l'Ajuntament i que s'emmarca en la campanya 'Benicarló, ciutat de valors'.

Persones amb diversitat funcional intel·lectual del centre ocupacional de l'IVASS van ser protagonistes, al costat d'altres companys i companyes d'entitats socials de la localitat com OACSE, Afanias, Ateneu Maestrat, Cocemfe, Fenòmens i Afare, en un vídeo institucional editat per a aquesta campanya.

Destacats