Elisa Núñez reitera el compromís de la Conselleria amb la seguretat i estabilitat del Servei de Bombers Forestals

La consellera de Justícia visita la base aèria de la Unitat Helitransportada de Cocoll i avança que s'efectuaran reformes per a millorar esta instal·lació

Guardar

La consellera de Justícia visita la base aèria de la Unitat Helitransportada de Cocoll
La consellera de Justícia visita la base aèria de la Unitat Helitransportada de Cocoll

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, ha reiterat "el compromís de la Conselleria perquè es complisca el pla estratègic del Servici de Bombers Forestals de la Generalitat, que millorarà les seues condicions de treball i, per tant, redundarà a garantir la seguretat de tots els valencians i la salvaguarda del Patrimoni Natural de la Comunitat Valenciana".

Elisa Núñez ha visitat la base aèria de la Unitat Helitransportada de Bombers Forestals de Cocoll, on ha agraït personalment als seus integrants "el valuós treball efectuat en les tasques d'extinció del recent incendi que va afectar el municipi de Tàrbena". També ha intercanviat impressions amb els integrants d'esta unitat, els qui li han traslladat les seues queixes referents a les deficiències que presenten les instal·lacions. En este sentit, la consellera ha traslladat als treballadors que es duran a terme una sèrie de millores en esta base, com un clos perimetral i un condicionament que millore l'habitabilitat d'esta instal·lació que, des del passat un de gener, ha passat a albergar amb caràcter anual a la unitat helitransportada.

La titular d'Interior ha recordat que, des del mes d'agost passat, "hem estat visitant bases, eixes visites ens han servit per a comprovar el seu mal estat i les mancances de material i de l'equipament heretat per l'equip del Botànic". Núñez ha assenyalat que "des del primer moment la nostra prioritat han sigut els bombers forestals i les seues famílies; per això, ens vam posar a treballar immediatament en un pla estratègic que permetera dotar d'estabilitat a la plantilla i millorar les instal·lacions i els vehicles que utilitzen diàriament les unitats".

En este sentit, Núñez ha anunciat que "el moviment es demostra caminant i, d'esta manera, el pròxim sis de maig es presentarà el pla estratègic al Consell d'Administració de la Sgise i uns dies després, el 9 de maig, començaran en la Conselleria les reunions de treball amb els representants sindicals dels bombers forestals per a abordar la seua situació laboral".

Finalment, la titular d'Interior ha valorat molt positivament els acords aconseguits fa una setmana en la reunió amb els representants sindicals; en este sentit, ha subratllat que "comptar amb el suport del Consell i dels representants sindicals dels bombers forestals per a garantir el millor servici de l'empresa pública demostra que remem tots en la mateixa direcció i volem acabar amb l'etapa de promeses incomplides del Botànic".

Unitat Helitransportada de Cocoll

La consellera ha destacat la important labor que es realitza des de la Base aèria i la Unitat Helitransportada de Cocoll, situada estratègicament en la confluència dels termes de Castells de Castells, Benimaurell, Benigembla i Tàrbena, una zona que fa tan sols dos setmanes es va veure afectada per un incendi forestal que va acabar calcinant quasi 700 hectàrees de zona forestal.

El personal i mitjans situats en la base de Cocoll està integrat per un helicòpter d'extinció d'incendis forestals, l'Alfa-3 (A-3), operat per dos pilots diaris, a més d'un tècnic de manteniment mecànic; i la unitat helitransportada de bombers forestals dotada amb set components diaris, un capatàs, un segon capatàs i cinc especialistes.

Destacats