S'eliminen les restriccions de les piscines públiques i parcs aquàtics

Guardar

Parque Acuatico Vedat Torrent
Parque Acuatico Vedat Torrent

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha emés una circular dirigida als ajuntaments de la Comunitat Valenciana en la qual se'ls informa que enguany s'eliminen la pràctica totalitat de les restriccions pel coronavirus en les piscines de titularitat pública d'ús col·lectiu com als parcs aquàtics.

És la principal novetat que conté la normativa traslladada des de l'administració autonòmica als consistoris. Les restriccions anti-COVID-19 als quals estaven subjectes aquests espais durant 2020 i 2021 passen a ser recomanacions enguany. No obstant això, s'insta a continuar mantenint criteris de prudència i sentit comú, ha puntualitzat la Generalitat en un comunicat.

En aquesta situació de normalitat, l'aforament permés de les esmentades instal·lacions es considera de nou el 100% del contemplat en la seua llicència d'obertura. "Tanmateix, davant una afluència massiva res impedeix valorar i reconsiderar la reducció de l'aforament si amb això es garanteix una major seguretat", ha aclarit la Conselleria.

En relació amb les mascaretes, es recomana un "ús responsable", sobretot quan hi haja molta afluència de gent en la zona de platja i de descans i no es puga respectar la distància de seguretat entre les persones.

En el document també es recorda la prohibició de fumar a les terrasses dels bars i cafeteries, i es continua recomanant la venda d'entrades o tiquets per via telemàtica per a reduir al mínim les transaccions en la taquilla.

SEGURETAT PER A EVITAR ACCIDENTS

La circular esmenta a més alguns aspectes relacionats amb la seguretat de les piscines i parcs aquàtics davant l'arribada del període estival. En el seu compliment, segons el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, Jose María Ángel, els municipis exerceixen un paper fonamental perquè els ajuntaments comparteixen amb la Generalitat la competència sancionadora i inspectora, i tenen potestat per a clausurar instal·lacions que suposen un risc, o prohibir activitats que no complisquen la normativa.

Segons Jose María Ángel, "cal ser especialment escrupolosos en aquesta mena d'espais perquè habitualment són freqüentats per menors, els més susceptibles de patir ofegaments i accidents".

El document recorda que, d'acord amb la normativa vigent, les piscines amb una superfície de làmina d'aigua de 200 a 500 metres quadrats hauran de comptar amb un mínim d'una persona socorrista, mentre que les piscines amb una superfície entre 500 i 1.000 metres quadrats hauran de comptar, almenys, amb dos socorristes.

Finalment, per a les piscines la superfície de les quals excedisca els 1.000 metres quadrats es requereix un socorrista més per cada 500 metres quadrats de superfície. D'altra banda, en el cas dels parcs aquàtics serà obligatòria la presència de monitors i monitores que vetlen per la correcta utilització d'aquestes instal·lacions.

Destacats