El bloc d'esquerres guanya l'Alcaldia a Paiporta

Així han quedat els resultats electorals a Paiporta aquest 28M de 2023

Guardar

Maribel Albalat, candidata socialista per a l'Alcaldia de Paiporta
Maribel Albalat, candidata socialista per a l'Alcaldia de Paiporta

El PSPV-PSOE amb la candidata Maribel Albalat, ha tornat a ser la força política més votada en les eleccions municipals de Paiporta 2023 amb un total de 5.015 vots – el 36,06 % – i 9 regidors. No obstant això, el bloc de l'esquerra haurà de fer pacte de govern per a aconseguir la majoria absoluta establida en onze escons, alguna cosa que no aconsegueix el bloc de la dreta.

 

De fet, la segona força més votada ha sigut el PPamb el 30,4 % dels vots (4.234), obtenint, així, un total de 7 regidors; seguit de Compromís amb 3 regidors, gràcies a 2.057 vots, que es tradueix en el 14,79 % del total dels vots emesos. Així, tot apunta al fet que Paiporta estaria de nou davant un govern d'esquerres en el qual tant Compromís, amb Pep Val al capdavant, com el PSPV-PSOE, amb Maribel Albalat com a cap de llista, tornarien a pactar per a revalidar l'Alcaldia, com ja ho van fer en les eleccions de 2019.

 

La resta de partits polítics han quedat de la següent manera, Ciutadans s'ha quedat fora de la corporacio municipal; mentre que VOX ha obtingut 1.668 vots i 2 regidors. Finalment, la coalició Esquerra Unida i Unides Podem no han aconseguit entrar en la corporació municipal de Paiporta i s'han tornat a quedar fora del consistori paiportí, com ja els va ocórrer després dels comicis de 2019 quan van perdre els dos escons que van aconseguir en 2015.

Cal recordar que les negociacions entre Compromís i els socialistes van ser prou dures després dels resultats obtinguts en 2019. De fet, el PSPV-PSOE va posar com a condició per a pactar que l'Alcaldia es dividira en dos anys per a la coalició valencianista i altres dos anys per als socialistes. Ara, caldrà esperar si després dels resultats de 2023, també es continua apostant per aquesta fórmula o la pujada de XX els fa barallar per una legislatura en coalició, però sense dividir la vara de comandament.

Arxivat a:

Destacats