El Partit Popular aconsegueix majoria absoluta a Alcàsser després de les eleccions de 2023

Així han quedat els resultats de les eleccions del 28 de maig a Alcàsser

Guardar

Alberto Primo, candidat del PP a Alcàsser
Alberto Primo, candidat del PP a Alcàsser

Amb el 100% de l'escrutini realitzat en aquestes eleccions municipals d'Alcàsser, el PP ha sigut la força política més votada amb el 48.93% de suport, la qual cosa es tradueix en un total de 2.791 vots i 9 regidors que ocuparan seient a l'Ajuntament d'aquesta localitat de l'Horta Sud, i que li permeten governar en la localitat amb majoria absoluta. Seguidament, ha sigut el PSPV-PSOE el partit que ha quedat en una segona posició amb 1.530 vots, és a dir el 26.82% i 5 regidors. Unes dades que fan que la candidata socialista, Eva Zamora, que fins ara governava Alcàsser, perda l'Alcaldia enfront del candidat popular.

 

La resta de formacions ha quedat de la següent manera: Compromís s'ha alçat amb el 9.88 % dels vots i, per tant, manté el seu únic escó que ja va aconseguir en els comicis de 2019; mentre que la coalició EUPV – Unides Podem també ha aconseguit tornar a tindre presència a l'Ajuntament d'Alcàsser amb un regidor, gràcies al suport del 5.99% dels vots. Finalment, VOX ha aconseguit un escó amb 351 vots i Ciutadans s'ha quedat fora de la corporació municipal.

 

En les eleccions de 2019, el panorama polític a Alcàsser ja va estar molt ajustat. De fet, el PSPV-PSOE va ser el partit més votat amb 6 regidors, molt seguit del PP que va aconseguir 5 escons. En aquesta ocasió, va ser el suport de Ciutadans a la candidata socialista Eva Zamora qui va decantar la balança cap a l'esquerra, formant-se així un govern de coalició. Sens dubte, un escó decisiu el de Ciutadans que li va permetre a Zamora revalidar l'Alcaldia. Ara, després de les eleccions municipals del 28 de maig de 2023 a Alcàsser, serà el Partit Popular qui governe durant aquesta legislatura amb majoria absoluta.

Arxivat a:

Destacats