El PP guanya les eleccions a Almàssera amb majoria absoluta

El PP aconsegueix el 43,67% dels vots en els comicis municipals d'aquest 2023

Guardar

Façana de l'Ajuntament d'Almàssera
Façana de l'Ajuntament d'Almàssera

El PP ha resultat el partit guanyador de les eleccions municipals d'aquest 2023 a Almàssera i no sols ho ha fet amb majoria, sinó que ho ha fet amb absoluta. Així ho han decidit els veïns i veïnes de la localitat de l'Horta Nord aquest 28 de maig, tal com revela l'escrutini de les urnes.

En concret, el PP liderat per Emilio Belencoso ha obtingut 1.897 vots (un 43,67% del total) i 7 regidors, justos els necessaris per a la majoria absoluta.

El PSOE, amb el fins ara alcalde Ramón Puchades, ha obtingut 1.518 vots, la qual cosa es tradueix en 5 regidories. Per part seua, Compromís ha aconseguit 321 vots i 1 regidoria. Units, Ciutadans, Vox i Podem-EUPV no tindran representació en aquesta legislatura.

Tal com ha informat el Ministeri de l'Interior, en el cas d'Almàssera, aquest diumenge ha registrat una participació del 74,66%, enfront del 68,76% del 2019, per la qual cosa 4.379 veïns i veïnes han acudit a les urnes per a decidir els seus pròxims representants.

Ramón Puchades ha sigut alcalde socialista des de 2015 i en 2019 va aconseguir revalidar el seu càrrec amb més de 1.400 vots, que es van traduir en cinc regidories i un 36,39% dels vots. Malgrat ser la llista més votada, Puchades va rubricar un acord amb Joan Carles Jover, de Compromís, i Antonio Sánchez Heredia, d'Unides Podem-EUPV per a aconseguir una legislatura amb majoria absoluta d'esquerres.

Així, Puchades ha encapçalat l'alcadía, però també les regidories d'Hisenda i Treball, Administració i Funció Pública, Urbanisme i Seguretat Ciutadana i Mobilitat. La també socialista Carmen Tomás s'ha encarregat de Benestar Social, Majors i Memòria Històrica i Benestar Animal, mentre que Aitor Ramón, company de formació, ha sigut regidor de Cultura i Festes, Esports i Joventut. Antonio Sánchez Heredia, d'Unides Podem-EUPV ha sigut regidor d'Educació, Participació Ciutadana, Medi Ambient i Lluita contra el canvi climàtic.

Respecte a la resta de resultats dels comicis de 2019, el PP va obtindre 4 regidories, amb un 28,37% dels vots; Units, 1, amb el 9,31%; Compromís, 1 regidoria amb 9,21% dels vots; i Podem-EUPV, una altra regidoria amb un 7,3% dels vots.

D'aquesta manera, el consistori d'Almàssera canvia ara de color polític amb Emilio Belencoso com a alcalde que podrà governar, a més, amb una còmoda majoria absoluta en els pròxims quatre anys.

Arxivat a:

Destacats