Guillermo Luján (PSPV-PSOE) aconsegueix majoria absoluta per a governar Aldaia

Descobreix com han sigut els resultats de les eleccions d'Aldaia 2023 d'aquest 28 de maig

Guardar

Guillermo Luján, candidat socialista en Aldaia
Guillermo Luján, candidat socialista en Aldaia

Suport al partit socialista en les eleccions d'Aldaia 2023. Guillermo Luján ha tornat a aconseguir majoria absoluta per a liderar l'Ajuntament d'Aldaia durant quatre anys més. Després que en 2015, governara amb el suport de Compromís; en els comicis de 2019 s'alçava amb una folgada majoria absoluta que li va permetre governar en solitari. Ara, el suport dels veïns i veïnes d'Aldaia li han tornat a atorgar l'Alcaldia de la localitat.

 

Amb més del 85% escrutat, el PSPV-PSOE ha aconseguit un total de 14 regidors, en haver sumat 8.394 vots, és a dir, el 58.96 % del total. Un clar suport al candidat socialista que farà que Guillermo Luján governe en solitari. Així, la resta de forces polítiques que optaven a l'Alcaldia d'Aldaia en els comicis d'aquest 28M no han eixit tan beneficiades.

 

El Partit Popular, malgrat ser la segona força més votada, s'haurà de conformar amb tan sols 4 regidors en rascar 2.456 vots, és a dir, el 17.25 %. Per part seua, VOX ha obtingut 2 escons amb el 11.5 % dels vots; mentre que Compromís ha aconseguit mantenir l'únic regidor que ja va obtenir en les eleccions de 2019.

En canvi, tant Ciutadans, com la coalició Esquerra Unida – Unides Podem i Aldaia Decideix no han obtingut els suports suficients per a accedir a l'hemicicle municipal, quedant així fora de l'ajuntament de la localitat.

Luján, que durant els últims quatre anys de legislatura ha dut a terme tres canvis en el seu equip de govern, havia presentat, per a aquests comicis, una llista en la qual renova la confiança en l'actual projecte de govern. En aquest sentit, el candidat socialista ha assenyalat que "mantenim el bloc solvent i eficaç que ha treballat a ple rendiment, però a més incorporem a gent preparada i amb alta capacitat".

D'aquesta manera, Luján ha destacat que "treballarem sense descans per a cuidar i millorar les xicotetes coses, com l'espai públic, parcs, jardins, instal·lacions esportives o neteja, però també projectes grans com l'ampliació del Cinturó Verd, el nou Parc Empresarial Pont dels Cavalls o la finalització de la nova Biblioteca Municipal".

Arxivat a:

Destacats