L'esquerra guanya les eleccions d'Albalat dels Sorells 2023

El PP aconsegueix guanyar però la suma de Compromís i PSOE arribaria a la majoria absoluta revalidant el seu pacte de govern

Guardar

Nicolau Claramunt, alcalde d'Albalat dels Sorells entre 2015 i 2023
Nicolau Claramunt, alcalde d'Albalat dels Sorells entre 2015 i 2023

El PP ha guanyat les eleccions municipals d'Albalat dels Sorells aquest 2023. El programa del partit liderat per Javi González ha convençut a la majoria de l'electorat aquest 28M, però Compromís i PSOE tenen suficient força per a revalidar el seu pacte de govern d'esquerres en la localitat.

D'acord amb l'escrutini, el partit guanyador d'aquestes eleccions a Albalat dels Sorells ha sigut el PP, amb 675 vots, la qual cosa es tradueixen en un 38,65% del total; en segon lloc ha quedat Compromís, amb 525 vots i un percentatge del 30%; finalment, el PSOE ha obtingut 390 vots, és a dir, un 22,33%, la qual cosa dona dos edils a la formació.

D'aquesta manera, Compromís, que ha governat en aquesta legislatura, s'ha fet amb 4 regidories, les mateixes que va obtindre en 2019; PP n'ha aconseguit 5, enfront de les 4 dels anteriors comicis, millorant la seua posició; i PSOE s'ha situat en 2, enfront de les 3 de 2019.

Per tant, Claramunt hauria de pactar per a aconseguir la majoria absoluta reeditant un pacte de govern, ja que el PP no comptaria amb suports d'una altra força de dreta (tan sols PP, PSOE i Compromís han obtingut representació).

En aquesta última legislatura Compromís, amb Nicolau Claramunt, ha governat l'Ajuntament d'Albalat dels Sorells amb un pacte amb el PSOE, liderat per Yolanda Sánchez, igual que ja van fer en la legislatura de 2015 a 2019.

Ara, amb aquest nou ressaltat, quedarà per saber com es configura el nou equip de govern d'Albalat dels Sorells i els qui assumeixen les 11 regidories del municipi de l'Horta Nord.

Arxivat a:

Destacats