El Síndic de Greuges accepta a tràmit la queixa del PP sobre l'augment de la inseguretat ciutadana

Guardar

María José Catalá, davant els mitjans de comunicació en un acte
María José Catalá, davant els mitjans de comunicació en un acte

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha revelat hui que el Síndic de Greuges ha admés a tràmit la queixa presentada pel Partit Popular davant l'augment de la inseguretat ciutadana i la inacció del govern de Ribó.

En la denúncia, Catalá subratllava que València és de les grans ciutats on més ha augmentat la delinqüència (el 36,5%) segons les dades del Ministeri de l'Interior amb un augment preocupant dels robatoris amb força en domicilis (+78,2%), furts (+66,8%) i un 67,9% els delictes sexuals.

En aquest sentit, el Síndic ha donat el termini d'un mes perquè envie "informe detallat i raonat" sobre els fets que han motivat l'obertura del present procediment:

• Informe de la unitat de Policia Local UCOS-Nord sobre els recursos humans que necessitaria per a atendre de manera eficaç les necessitats del servei amb la finalitat de fer front a l'increment de la inseguretat ciutadana en els diferents barris de València
• Mesures adoptades per a lluitar contra el botellot
• Detall de l'estat de tramitació en el qual es troba el procés selectiu corresponent a 234 places de Policia Local dels anys 2018 i 2019.
• Informe sobre els motius que impedeixen l'aprovació de les bases de Policia Local de l'Oferta pública d'ocupació de 2020 i l'aprovació de l'OPE de 2021.
• Acords adoptats per a l'aprovació i entrada en vigor de l'Ordenança de Convivència i Civisme .

"Per a nosaltres la qüestió de la seguretat és nuclear i esperem que aquest advertiment servisca de punt d'inflexió i Ribó comence a treballar per a garantir la seguretat dels veïns i el seu dret al descans", ha assenyalat.

Pressupost per a 2022

D'altra banda, Catalá ha avançat que votaran en contra dels pressupostos del 2022 en tractar-se d'una nova acanada fiscal." El govern municipal decideix mantenir, per tercer any consecutiu, la pujada d'impostos i taxes aplicada en 2020. Els valencians pagarem en impostos i taxes municipals 501,8 M€ i en un context on els preus estan escalant és d'una absoluta insensibilitat".

"Puja la recaptació però no millorarà el servei als veïns, ja que en els comptes del 2022, Ribó només crearà 1 plaça més de policia local i hi haurà 40 policies menys, un augment del 10% de les vacants. A més, en els pressupostos no apareix pressupostats ni el vestuari ni les armes per als supòsits nous agents que té previst incorporar Ribó", ha assenyalat Catalá qui ha explicat que els únics imports que consten és per a reposició dels existents.

Arxivat a:

Destacats