El Senat recolza la proposta de Compromís per a "recuperar anys de infrainversió" en el Corredor i la xarxa de Rodalies

Guardar

navarrete_senado
navarrete_senado

Els grups majoritaris del Senat han recolzat aquest dimarts, amb algunes matisacions, la iniciativa de Compromís per a instar al Govern al fet que seguisca amb els treballs previstos per a "recuperar els anys d'nfrainversió" en el Corredor Mediterrani i la xarxa de Rodalies de la Comunitat Valenciana.

Segons ha informat la coalició en un comunicat, la moció ha rebut un total de 180 vots a favor, un en contra i 67 abstencions.

El senador Jordi Navarrete, ha celebrat que els grups hagen admés "les manques i deficiències per la falta d'inversió arrossegada" i insten al Govern a actuar en el nucli de València, el Corredor, el Tren de la Costa i "especialment, en la millora dels trens de rodalia i Mitja Distància, que són els que de forma més àmplia utilitza la població".

Amb aquesta moció, Compromís cercava "posicionaments clars" dels partits polítics "davant la situació de falta d'inversió, manteniment, sobrecàrrega, obsolescència i falta d'adaptació a les necessitats dels valencians, que pateixen diàriament els efectes de la mala planificació duta a terme pels últims governs d'Espanya".

PP, PSOE i Ciutadans van presentar esmenes al text, recollides per la coalició amb l'excepció de les del grup socialista. "Ara que està en l'oposició, ha donat la volta a la seua estratègia i utilitza fórmules deixant-ho tot en l'aire, sense concretar gens; tan solament proposa seguir treballant i impulsant el que es fa, quan des del Govern del Botànic requerim inversions clares que pal·lien la situació que estem tractant de revertir", ha lamentat el senador.

En concret, la proposta aprovada exigeix la millora en la connectivitat dels ports del Corredor, l'agilitació del Tren de la Costa, l'adaptació de les estacions i trens, la millora de la mobilitat i integració tarifària del transport públic a través d'un millor finançament, la construcció d'una doble plataforma, un nucli de rodalia que permeta portar aquests trens fins a Vinaròs (Castelló) i Tortosa (Tarragona) a preus menors, així com un calendari d'inversions.

Compromís també ha acceptat una moció de Ciutadans d'estudiar l'oportunitat i viabilitat de transferir les competències de Rodalies a la Generalitat, "en honor d'un major consens", i ha agraït la voluntat manifestada pel senador del PSOE de desenvolupar les obres compromeses.

El senador de la coalició ha destacat el suport que ha rebut la moció de formacions com el PP, Unit Podem, AHI-Coalició Canària, ASG, Nova Canària, EH Bildu, Fòrum, UPN, Esquerra Republicana i Ciutadans, amb l'abstenció de PNB, PDeCAT i PSOE.

Arxivat a:

Destacats