El PSPV veu fragmentació de l'esquerra en la confluència Compromís-Errejón i recorda "el que va passar a Madrid"

Guardar

mata_corts
mata_corts

El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha advertit de la fragmentació del vot d'esquerra en les eleccions generals del 10 de novembre davant la decisió de Compromís de confluir amb la plataforma d'Íñigo Errejón, Més Madrid. "La Comunitat de Madrid és el millor exemple", ha recordat en relació al govern madrileny PP-Ciutadans amb el suport de Vox.

Després de la decisió de l'Executiva de Compromís, ha afirmat que "es veu que la situació canvia molt", encara que ha reconegut que la coalició és "lliure i sobirana" per a acordar amb quines forces presentar-se. Això sí, ha titllat d'una cosa peculiar", una "paradoxa" i una "escissió-fusió" que un partit valencià concórrega amb un altre anomenat Més Madrid.

"Compromís ha decidit anar amb el partit d'un senyor, i està bé, encara que no sé què pensa Errejón dels temes valencians, supose que li posaran al dia", ha manifestat el també síndic socialista a preguntes dels periodistes. Per contra, ha ironitzat que "el PSPV anirà amb el PSOE, això segur".

De cara al 10N, ha lamentat que "l'esquerra es fragmente" i ha defensat que tant de bo totes les forces progressistes foren "capaces de sumar, sumar i sumar". Al seu judici, "no està mal" que confluïsquen diferents opcions, però en la Comunitat suposa "una paradoxa que unisca que no existia entre de la mà d'una ja molt consolidada" com Compromís.

Mata ha advertit, això sí, que "per descomptat, a qui no beneficia és al conjunt de l'esquerra" a Espanya. "Tanta fragmentació acaba portant al fet que guanye la dreta, i això és el que caldria evitar", ha reivindicat.

Quant al PSOE, ha confiat que el suport augmente, a l'ésser "una força que canvia les coses i té una visió d'Espanya plural, diversa i d'esquerres". Ha descartat que la nova plataforma els puga menjar terreny, perquè ho veu com "un agent nou del qual no es coneix res més enllà d'alguna tertúlia i opinió personal: No conec a ningú del partit d'Errejón, només a la gent que ho recolzava en Podemos, i molts segueixen en Podemos".

DEMANA LLEIALTAT

En tot cas, ha apel·lat a totes les parts a ser "molt lleials en la competència electoral", perquè així "prevalguen les propostes i el projecte d'Espanya que tindran". Ha assegurat que el PSPV té "moltíssim respecte" tant a Compromís com a Podem, els seus socis de govern en el Botànic II. "A partir d'ací, els aliats que busquen, benvinguts seran", ha recalcat.

El dirigent socialista ha posat l'accent que els "agents importants" dels tres partits es guarden "un respecte molt important", i ha citat al diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví; al president de les Corts i del Bloc, Enric Morera; a la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, o al síndic de la coalició, Fran Ferri, perquè tots es coneixen "molt temps".

Per contra, ha criticat l'"actitud" del senador de Compromís, Carles Mulet, que va criticar aquest dilluns que els 11 senadors valencians del PSOE no hagen presentat cap iniciativa parlamentària. "Espere que no tinga molt protagonisme en la campanya", ha rematat.

Arxivat a:

Destacats