El PSPV valora la importància de la liberalització de l'AP-7

Guardar

ap7-castello
ap7-castello

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha dut a terme un acte de reconeixement sobre la importància que tindrà la liberalització de l'AP-7 per a tot el territori castellonenc a partir del pròxim 1 de gener del 2020, segons han informat els socialistes en un comunicat.

El secretari general provincial, Ernest Blanch, al costat dels membres de les candidatures al Congrés i al Senat, Artemi Rallo, Germán Renau, Ana Belén Edo i Pep Lluís Grau; l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la diputada autonòmica, Sabina Escrig, i altres càrrecs socialistes en representació d'alguns municipis de la província han fet aquesta reivindicació al costat del peatge de Castelló Nord que serà un dels quals deixarà de funcionar en finalitzar aquest 2019.

Blanch ha indicat: "estem hui ací per a dir de manera clara que en favor de la competitivitat de la nostra economia aquests peatges es retiraran, ja que significarà la millor manera de vertebrar el territori", i -ha afegit- "el farem, com deia Sabina Escrig, en pro de la igualtat entre les persones".

El secretari general provincial del PSPV ha agraït que "estiguen amb nosaltres les candidatures al Congrés i al Senat perquè són la paraula i la garantia que les mesures que ha proposat el govern de Sánchez es duguen a terme com cap altre partit ha pogut fer en aquests quasi 50 anys d'existència de l'AP7".

Blanch ha agraït igualment la presència de representants de tots els municipis que van des de Vinaròs fins a Almenara, "que donen també testimoni del nostre compromís i de la necessitat d'un territori que ve reivindicant durant molts anys que es retiren aquests peatges", i ha recordat que "fins que no ha arribat Pedro Sánchez a la Moncloa no s'ha pres aqueixa decisió de manera ferma".

COMPROMÍS

El mateix compromís per part el ministre de Foment, José Luis Ábalos, es va adquirir en l'AP-1 de Burgos i a la fi del 2018 es van retirar ja els peatges, han recordat els socialistes.

Rallo ha argumentat que "cada vegada que s'acostava el termini d'esgotament de la concessió era el PP el que la prorrogava i, finalment, serà el PSOE qui revertirà a la societat aquesta infraestructura clau". Segons ha dit, "és un motiu de satisfacció que tinga resposta una reivindicació de la ciutadania de la província i ens agradaria que les nostres veïnes i veïns se sumaren també a aqueixa alegria i que ho feren també les altres forces polítiques que estan intentant posar en dubte la decisió, perquè és una conquesta de tota la província".

Per part seua, Marco ha agraït també "aquest acte de reconeixement d'una decisió política importantíssima per a l'economia i per a la ciutat de Castelló, una reivindicació històrica dels sectors productius i la ciutadania de la nostra zona".

Sobre aquest tema, ha assenyalat que es tracta d'un vial "que vam estar pagant els veïns de la província de Castelló perquè s'alliberara a la província de València i ja és hora que es revertisca en el nostre territori". "Cal recordar que ha sigut un govern socialista qui l'ha fet. Així que un altre agraïment al president, Pedro Sánchez, per aqueixa decisió tan encertada", ha conclòs.

Destacats