El PSPV-PSOE demana al Consell una modificació legislativa per a acabar amb la prostitució en les carreteres que siguen titularitat de la Generalitat

Guardar

Vista general del ple de Les Corts Valencianes
Vista general del ple de Les Corts Valencianes

El PSPV-PSOE ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en Les Corts Valencianes amb la qual demana multar als puters que sol·liciten, directament o indirectament, els serveis de dones prostituïdes en totes les carreteres que siguen titularitat de la Generalitat Valenciana. La iniciativa, presentada per les diputades socialistes Sandra Martín i Rosa de Falastín Mustafá, planteja a més establir un protocol de suport i protecció per a les dones que es troben en situació de prostitució en aquestes vies.

En aquest sentit, Sandra Martín, portaveu d'Obres Públiques en Les Corts, ha assenyalat que "les dones que es veuen obligades a exercir la prostitució al carrer són les més necessitades i empobrides, i les que es troben en major risc d'exclusió social", al mateix temps que ha posat en valor el treball realitzat pel Fòrum Valencià per a l'Abolició de la Prostitució que "ha sigut clau per a dissenyar i impulsar les estratègies que han convertit a la Comunitat Valenciana en la primera autonomia de tota Espanya a obrir el procés per a abolir la prostitució d'una forma real".

Per part seua, Rosa de Falastín Mustafá, portaveu d'Igualtat en Les Corts, ha destacat "el ferm compromís dels i les socialistes valencians per abolir la xacra que suposa la prostitució per a la nostra societat, tal com hem demostrat amb nombroses iniciatives". "La prostitució és una forma extrema de desigualtat i explotació. No podem acceptar que els cossos de les dones siguen mercaderia a la venda en les nostres carreteres", ha conclòs.

La reforma legal que planteja la proposta socialista serviria per a erradicar la prostitució en les carreteres fent ús així de les competències de la Generalitat, que sí que li permeten delimitar les activitats que es desenvolupen en les zones de domini públic, de servitud i afectació de les vies titularitat de l'administració autonòmica.

La iniciativa socialista també advoca per establir un protocol de suport i protecció a les dones que es troben en situació de prostitució en les carreteres valencianes, una mesura que, ha apuntat Sandra Martín, "contribuirà a garantir un futur digne a les dones prostituïdes i a castigar als qui vulneren la seua integritat".

Destacats