El PSPV lamenta el "politiqueig" del PP davant "els desastres naturals més preocupants dels últims temps"

Guardar

mata
mata

El síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, Manolo Mata, ha lamentat que "ni davant els desastres naturals més preocupants dels últims temps, el PP és capaç de no fer politiqueig i dedicar-se a defensar als valencians i valencianes, com és la seua obligació".

Així ha respost a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, qui aquest diumenge ha demanat al president del Govern central, Pedro Sánchez, i al de la Generalitat, Ximo Puig, que la seua visita a la província de Castelló per a comprovar els efectes del temporal 'Gloria' "no es quede en una foto, en un anunci i en zero gestió".

Sobre aquest tema, Mata ha assegurat que davant els efectes del temporal 'Gloria' en la Comunitat "només el PSPV-PSOE i el Botànic seran capaços de garantir que aquests desastres climàtics no afecten la ciutadania".

El síndic socialista, en un comunicat, ha subratllat que "les catàstrofes naturals poden ser evitables", però que la solució a les mateixes no passa "per un urbanisme depredador o per ometre les inversions fonamentals, com ha fet el PP en comunitats en les quals governa", com a Múrcia, on "han ignorat el drama i no han estat al costat dels ciutadans".

"El futur es presenta complicat", ha afegit Mata, per a després remarcar que "el Botànic està al costat dels afectats i bolcat a solucionar els problemes en els quals han derivat tant la DANA com el fenomen meteorològic Gloria" en la Comunitat.

El portaveu en Les Corts també ha incidit en què el Consell "és qui més ràpid ha atés als afectats per la DANA", ja que es van publicar en menys d'un mes "les 6.000 ajudes de 1.500 euros" i s'estan accelerant "tots els expedients al màxim".

Mata ha destacat el "suport" als agricultors de la Comunitat, especialment als de la Vega Baixa, que "han vist arruïnades les seues collites": "El Consorci de Compensació d'Assegurances està fent una gran faena, i complementarem eixes ajudes en benefici d'una agricultura que tant ens ha donat i que tant ha de donar-nos en el futur".

Arxivat a:

Destacats