El PSPV demana més recursos per a l'Agència Tributària Valenciana a fi de combatre el "dúmping fiscal d'autonomies"

Guardar

muñoz-pspv
muñoz-pspv

El portaveu d'Hisenda del PSPV-PSOE en Les Corts, José Muñoz, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a augmentar la dotació de mitjans de l'Agència Tributària Valenciana (ATV) per a perseguir "el frau que genera el dúmping fiscal' d'altres autonomies".

El dirigent socialista considera que "és necessari reforçar els recursos de l'organisme valencià per a detectar les fugides fictícies d'empreses que canvien el seu domicili fiscal a altres comunitats per a pagar menys imposats".

S'ha detectat 20 casos de companyies que s'han escapolit de la Comunitat Valenciana a la Comunitat de Madrid per a no haver de pagar el tipus impositiu de Successions i Donacions o Patrimoni, ha denunciat el PSPV en un comunicat. Aquestes dades, segons Muñoz, "constaten l'existència d'oasis fiscals que fan fallida la cohesió territorial d'Espanya".

Així, el socialista ha apostat per "reforçar l'AVT, així com els mecanismes de coordinació amb l'AEAT (Agència Estatal d'Administració Tributària) per a detectar possibles evasors fiscals".

El responsable d'Hisenda del grup parlamentari socialista ha advertit també que és "més necessari que mai obrir el debat de l'harmonització fiscal" i ha instat a "adoptar mecanismes sòlids de justícia i solidaritat tributària entre regions, amb un marcat accent federal, i posar fre a la competència deslleial que altres comunitats com la de Madrid poden exercir per les seues circumstàncies especials".

Muñoz ha advertit que el 'dúmping fiscal' "repercuteix en els drets dels ciutadans i ciutadanes dels diferents territoris i en com se'ls presten els serveis públics" i ha denunciat l'existència d'"autèntics paradisos fiscals dins del nostre país", la qual cosa, ha afirmat, "trenca amb els principis constitucionals d'igualtat i solidaritat entre les comunitats autònomes".

"A més, aquests paradisos fiscals generen una situació en la qual les rendes més altes i les empreses amb major volum fugen a autonomies amb tributacions més baixes", ha lamentat el portaveu socialista d'Hisenda, qui a més ha explicat que, d'aquesta manera, "les rendes mitjanes i baixes que no poden permetre's el canvi de lloc acaben experimentant encara més càrrega fiscal, la qual cosa agreuja la desigualtat".

A més, la PNL planteja "reforçar" el paper de l'Agència Tributària Valenciana en la "consolidació d'un sistema fiscal progressiu i just que permeta sostindre l'Estat del Benestar en la Comunitat Valenciana", així com "accelerar la creació de l'Observatori Fiscal de la Comunitat" i reclamar una Agència Estatal Tributària de caràcter federal que "incloga major protagonisme de les agències autonòmiques en la política tributària nacional".

Arxivat a:

Destacats