El PSPV critica les "mentides" del PP en educació: "Va arribar a prometre fins a xinés en els col·legis"

Guardar

aula_valencia
aula_valencia

La secretària d'Educació del PSPV, Inma Sánchez, ha criticat que "el PP sempre esmente quan parla d'educació", ja que "van arribar a prometre, no solament anglés, sinó fins a xinés en els col·legis valencians i, no obstant això, després de 20 anys de gestió només el 6% dels estudiants sabien anglés i 0% xinés".

Així ho ha afirmat en un comunicat en resposta a les declaracions de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en les quals s'ha assegurat que, en el cas que guanye les eleccions autonòmiques, "un de cada cinc col·legis públics de la Comunitat donarà el 85% de les assignatures en anglés des d'infantil".

La socialista ha defensat que és el Consell de Ximo Puig "qui està realitzant inversions perquè el professorat valencià estiga format en anglés". Com a exemple, ha indicat que aquests dos últims cursos 1.600 docents van poder anar a Regne Unit durant els mesos de juliol i agost per a aprendre anglés, i enguany seran 2.000.

També "s'han obert 5.000 places gratuïtes perquè el professorat estudie a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) i així puguen aprendre i obtenir la corresponent titulació per a poder impartir l'ensenyament en anglés".

"Sembla que Bonig mai ha estat en una aula de 0 a 3 anys, la qual no és una classe magistral, sinó en la qual cal tindre la competència lingüística suficient per a poder ensenyar en anglés a xiquets i xiquetes amb els quals s'ha d'estar parlant en tot moment", ha asseverat la responsable d'Educació.

Per tant, ha advertit que "si el PP destina 35 milions per a l'educació de 0-3 anys mitjançant un xec escolar, estarà fent una mala gestió dels diners públics" i ha defensat, per contra, que actualment "gràcies al bo infantil, el Consell està oferint una oportunitat als xiquets que més el necessiten".

Ha reiterat així que "els socialistes aposten perquè tots els xiquets de la Comunitat tenen una educació de qualitat, independentment dels seus ingressos familiars: "Ho hem demostrat havent fet aquest curs les aules de 2 a 3 anys de les 'escoletes' municipals, tant de gestió directa com indirecta, gratuïtes, la qual cosa ha suposat 14.000 places més que s'han cobert".

EL DISTRICTE ÚNIC, "IMPOSSIBLE" EN GRANS CIUTATS

Respecte a l'aplicació del districte únic que volen els 'populars', la socialista ha resolt afirmat que "no té cap sentit perquè en les grans ciutats és impossible".

"Durant aquests quasi quatre anys no hi ha hagut cap problema en la matriculació i escolarització de l'alumnat, i tots els xiquets han sigut escolaritzats en un dels dos primers col·legis que han triat, i així es va demostrar amb les dades que va fer públics la Conselleria d'Educació", ha reblat.

Arxivat a:

Destacats