El PSPV analitzarà amb Marlaska els límits de l'estat d'alarma

Guardar

marlaska
marlaska

La Comissió Executiva Provincial (CEP) del PSPV-PSOE celebrarà dilluns que ve, 22 de març, una jornada telemàtica per a analitzar al costat del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, els límits que l'estat d'alarma derivat de la pandèmia han deixat en el dia a dia de la ciutadania.

Sota el títol 'Drets i llibertats públiques en època de COVID-19', el PSPV-PSOE de la província de València anima als seus càrrecs orgànics i institucionals a "reflexionar sobre el repte al qual s'enfronten els governs en el context d'emergència sanitària, en tant que són garants dels drets i les llibertats públiques", ha indicat la formació en un comunicat.

La secretària general del PSPV-PSOE de la província, Mercedes Caballero, ha destacat que la naturalesa de l'emergència sanitària "ha marcat l'agenda política i les mesures adoptades des de les administracions, però també ha obert el debat respecte als límits de l'estat d'alarma, sobre les retallades dels drets i les llibertats públiques".

marlaska EDUARDO PARRA/EUROPA PRESS - Archivo

Per això, ha avançat, durant aquesta jornada la formació analitzarà al costat del titular d'Interior "les conseqüències de l'actual etapa d'emergència sanitària, que ha portat a les administracions a decretar mesures excepcionals per a preservar la salut de la nostra ciutadania i observarem com hem d'actuar en l'etapa postpandèmica".

Els socialistes de la província també posaran "especial" atenció a "nous fenòmens derivats de la pandèmia", com "l'increment de delictes per violència de gènere" o un "previsible augment dels delictes d'odi provocats per la crisi i encoratjats per determinats grups polítics".

La jornada, en la qual també participarà el sotssecretari general de la CEP i president de la Comissió de Seguretat i Protecció Civil de la FEMP, Aarón Cano, s'emmarcarà des d'un punt de vista defensiu dels drets i llibertats i aprofundirà en l'ampliació d'aquests.

Arxivat a:

Destacats