El PSPV adverteix que sense els socialistes com primera força no hi haurà Botànic i tornarà "la dreta més cutre"

Guardar

mata
mata

El sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha advertit aquest dimecres que el seu objectiu és "ser la força prioritària" en les eleccions autonòmiques del pròxim 28 d'abril i ha apuntat que "hi ha una evidència: sense el PSPV com primera força política "mai hi haurà un Botànic i això l'han d'entendre els electors, Compromís i Podemos, si el PSPV no és primera força tornarà la dreta més cutre".

Així ho ha indicat Mata en declaracions als mitjans abans de la reunió de candidatures del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes, Congrés, Senat i Parlament Europeu, una cita amb la qual arranquen les activitats del comité de campanya.

"Estem convençuts que a partir de hui ja comença la campanya electoral i, de fet, ja hem obert una bústia perquè la gent puga fer tots els seus suggeriments al programa electoral. Som probablement el partit més obert, que més espai està ocupant i que menys crispació està traslladant", ha indicat el socialista.

Ha assenyalat que hui han presentat les llistes electorals "i comença una carrera electoral que serà beneficiosa per a la Comunitat i per a Espanya". "Tenim balanç, podem posar sobre la taula el que hem fet aquests quatre anys, no hi ha ni un solo indicador que haja dit que hem empitjorat, a aquesta comunitat no hi ha qui la reconega en indicadors de creixement, de creació d'ocupació, dignitat, lluita contra la corrupció", ha apuntat Mata, que ha indicat que també plantejaran "en positiu "com pot continuar un Botànic, una comunitat encapçalada pel PSPV".

Preguntat sobre la relació amb Compromís durant aquest període preelectoral, Manolo Mata ha recordat que ja han viscut eleccions generals sent socis de govern i "tot ha funcionat raonablement bé" perquè tots són "conscients que la prioritat és continuar una senda que comencem, un tren que no es pararà".

Per això, els socialistes es diferenciaran de la coalició perquè "cadascun té un espai", però hi ha "una unitat d'acció que no es pot trencar". "Esperem tindre el millor resultat de la història des de fa molts anys en la Comunitat i esperem que Compromís siga una peça fonamental en el futur a construir".

Respecte a si aqueix 'pacte de no agressió' s'estén a Podemos, ha indicat que "no és agressió" i que en el Botànic quan hi ha coses que a un no li semblen bé es diuen, però "hi ha una unitat estratègica que ha funcionat bastant bé".

"Portem quatre anys sense cap conflicte i podem aguantar un mes més sense que hi haja aqueix conflicte", ha agregat.

DEBAT AMB BONIG

Preguntat pel 'cara a cara' entre el president Ximo Puig i la candidata del PPCV, Isabel Bonig, que aquesta ha reclamat, ha assenyalat que quan comence la campanya veuran què proposen els mitjans de comunicació i prendran decisions.

"El que no farà el PSPV és triar qui és el competidor d'aqueixa extrema dreta que té hui tres potes i que sembla la cabina dels germans Marx. Veurem com s'organitzen i nosaltres també", ha indicat.

Destacats