El PSOE torna a guanyar les eleccions municipals a Vinalesa

Javier Puchol seria el pròxim alcalde de Vinalesa, amb 5 escons per al PSPV

Guardar

ayunt vinalesa
ayunt vinalesa

El Partit Socialista s'alça una vegada més com el partit més votat a Vinalesa. Amb el 100% escrutat, el PSPV ha aconseguit 5 escons i el 40,95% dels vots, a un escó de poder governar amb majoria absoluta. Així, aconsegueixen un escó més que en els anteriors comicis de 2015.

Alba Catalunya ha sigut l'alcaldessa de Vinalesa per part del PSPV, i ara es converteix en la número 2, per a donar pas a Javier Puchol, probablement el pròxim alcalde de Vinalesa. Abans del 2015, el PSOE ja tenia l'alcaldia amb Julio Martínez Blat.

Per part seua, el PP és l'únic partit de la dreta que entra en l'hemicicle de Vinalesa, com la segona formació més votada, 4 escons i el 32% dels vots. Finalment, Compromís es queda amb 2 escons i el 20% dels vots.

L'esquerra continuarà governant a Vinalesa després de les eleccions municipals 2019

En 2015 el PSOE va aconseguir guanyar les eleccions municipals aconseguint 4 regidors dels 6 necessaris per a la majoria absoluta. Per part seua, el PP aconseguia 3 regidors. Compromís i Veïns X Vinalesa, es va posicionar amb dos cadascun.

Així, el bloc d'esquerres ha pogut governar durant els últims quatre anys, alguna cosa que es repetirà durant la pròxima legislatura. Així, Javier Puchol del PSPV es pot convertir en alcalde de Vinalesa amb el suport de Compromís, amb Victor Martínez al capdavant.

Veïns X Vinalesa no s'ha presentat en aquesta ocasió, i els seus dos regidors aconseguits en 2015 s'han repartit entre el PSOE i el PP. Ciutadans per la seua part s'ha quedat sense representació, amb sol 92 vots (4,82%)

Destacats