El PSOE de Madrid denuncia davant Junta Electoral la candidatura del PP per incloure a Toni Cantó, empadronat fora de temps

Guardar

Toni Cantó (2)
Toni Cantó (2)

El PSOE-M ha registrat aquest divendres una denúncia davant la Junta Electoral Provincial de Madrid en la qual impugna la candidatura del PP a les eleccions madrilenyes del 4 de maig en la qual inclouen a l'exportaveu de Cs en Les Corts Valencianes, Toni Cantó, com a 'número 5' de la llista encapçalada per Isabel Díaz Ayuso, quan es va empadronar fora de temps per a poder participar en aquestes.

En la denúncia, a la qual ha tingut accés Europa Press, s'exposa que la condició d'empadronament en un municipi de la Comunitat de Madrid, que atorga el veïnatge madrileny, i, per tant, la condició d'elector i elegible, "no s'hauria produït, no sols abans de l'1 de gener de 2021, sinó una vegada convocades les eleccions després de l'11 de març de 2020".

"Cantó posseïa la condició política de valencià, exercint els drets polítics d'aquesta condició, com a representant dels valencians, derivada del seu veïnatge administratiu en la Comunitat Valenciana, conforme a l'article 3 de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana (EACV). Fins al 17 de març de 2021 Cantó era veí i resident de la Comunitat Valenciana, i consegüentment elector i elegible en aquesta, fins a tal punt que era representant públic dels electors valencians en Les Corts autonòmiques", expliquen.

A més, els socialistes ho consideren inelegible, ja que en el que es disposa en l'article 67 de la Constitució Espanyola es declara expressament que "ningú podrà ser membre de les dues Cambres simultàniament, ni acumular l'acta d'una Assemblea de Comunitat Autònoma amb la de diputat al Congrés".

Per al PSOE, atés que Cantó ostenta el número cinc en la candidatura del PP a l'Assemblea de Madrid publicada aquest 2 d'abril per a les eleccions del 4 de maig, havent sigut diputat autonòmic de les Corts Valencianes i resident en aquesta comunitat, per tant, elector i elegible en aquella, fins a, almenys el 17 de març, data de la seua renúncia en aquella Cambra, indiquen com a "necessari" tractar les condicions d'elegibilitat i inelegibilitat per a concórrer com a candidats a aquesta cambra autonòmica de la Comunitat Autònoma de Madrid.

En conseqüència, consideren que Cantó "no podria reunir la condició d'elegible per a les eleccions del 4 de maig perquè no pot ser elector en aquests comicis, perquè no era veí de la comunitat de Madrid l'1 de gener de 2021, perquè el seu empadronament, la seua residència habitual, i el seu treball fins a almenys el 17 de març, i per tant, el seu caràcter d'elector i elegible, corresponia a la Comunitat Valenciana".

Per tot això, el PSOE interposa aquesta denúncia per "infracció del que es disposa en els articles 46.2 i 47.4 de la LOREG", i així com de la mateixa doctrina de la Junta Electoral Central i del Tribunal Constitucional i sol·licita que quede impugnada la llista del PP per la inclusió a Toni Cantó.

Demanen que es comunique al representant de la candidatura del Partit Popular, la "irregularitat advertida en la llista perquè formule al·legacions en el termini de 48 hores, segons disposa l'article 47.2 LOREG".

Després del tràmit d'esmena previst, demanen que es declare que no es proclame a Cantó com a candidat de la llista "per irregularitat manifesta en la seua incorporació a la llista electoral".

Arxivat a:

Destacats