El primer assistent virtual de la Generalitat resol 4.000 dubtes en els seus primers tres mesos

Guardar

ciudad administrativa 9 octubre
ciudad administrativa 9 octubre

El primer assistent virtual conversacional basat en intel·ligència artificial, desenvolupat per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública seguint l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial impulsada per la Generalitat, de nom 'Jaume', ha resolt en els seus primers tres mesos de funcionament més de 4.000 dubtes plantejats pels funcionaris de l'Administració valenciana i l'ha fet "amb un nivell d'èxit de superior al 85%".

Entre les consultes més recurrents a l'assistent digital es troben les relacionades amb peticions i dubtes informàtics, el desenvolupament de videoconferències, qüestions referents a les nòmines, a la carrera professional, sobre places vacants i borses de treball, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

A més, a partir de l'observat durant aquests tres primers mesos de funcionament, 'Jaume' ha ampliat la seua capacitat de resposta davant noves consultes que no estaven contemplades al principi, però que han aparegut en les converses creades.

D'aquesta manera, s'han donat respostes sobre qüestions relacionades amb la Covid-19, informació de cursos sobre aplicacions informàtiques, cites prèvies, sobre com comunicar una baixa o una incapacitat, l'oferta formativa de l'IVAP o la Delegació de Protecció de Dades de la Generalitat.

'Jaume' centralitza les consultes del personal de l'administració, proporciona informació actualitzada i ofereix atenció les 24 hores del dia a un nombre il·limitat de sol·licituds d'una manera ràpida i àgil. Al mateix temps, permet alliberar als responsables d'atenció al personal d'un gran nombre de preguntes diàries relacionades principalment amb temes de personal, qüestions tecnològiques, assumptes generals i infraestructures de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre.

Els 'chatbots' o assistents virtuals, com 'Jaume', són elements transformadors digitals que permeten a l'Administració Pública potenciar una millora "immediata" en els serveis que presta a la ciutadania.

De fet, la Generalitat és la primera administració autonòmica a desenvolupar un 'chatbot' conversacional per a atendre la informació interna dels seus empleats públics d'una manera més ràpida i àgil.

Des de la Generalitat aposten per tècniques innovadores de comunicació per a "agilitzar la informació entre els seus empleats i empleades", al mateix temps que es dissenyen solucions tecnològiques per a "millorar els seus procediments interns". La finalitat és "aproximar l'Administració valenciana a la ciutadania" i "satisfer les seues demandes d'assistència i informació d'una manera més eficaç".

Destacats