El President Morera anuncia que es recopilaran i publicaran les actes de les sessions de les Corts forals

Guardar

DSC_7578
DSC_7578

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat este dissabte en la Sala Vinatea, amb motiu del congrés La Veu del Regne, que el parlament valencià ha aprovat que s'inicien els treballs per a la recuperació, edició i publicació de les actes de les Corts de l'època foral, un treball que es farà conjuntament amb experts de les universitats públiques valencianes.

L'anunci s'ha fet en la presentació de la recopilació de les actes de les Corts de l'antic Regne de Sardenya en temps del rei Alfons el Magnànim, unes publicacions que s'han presentat als participants en el congrés La Veu del Regne i que ha comptat també amb la participació del President del Consell Regional de Sardenya, Gianfranco Ganau i del President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

Segons ha destacat el President Morera, "traure a la llum les actes de les Corts forals ha estat un acord de la Mesa i en breu signarem un conveni amb les Universitats de València, Alacant i la Jaume I de Castelló perquè comencen amb els treballs de recopilació i edició d'uns documents que tenen un gran valor històric i que ens parlen del passat gloriós del poble valencià. Ha estat molt inspiradors els treballs que ja han fet des de les Corts d'Aragó o comhan fet des del parlament de Sardenya, que han fet una magnífica tasca al respecte".

Hui diumenge, en un acte organitzat per la Universitat d'Alacant al Castell de Santa Bàrbara, es tancaran les celebracions per recordar la creació de la Generalitat fa 600 anys i on també actuarà la formació Capella de Ministrers, amb un concert de música antiga.

Arxivat a:

Destacats