El PPCV traslladarà a la Fiscalia la documentació que posseeix de les pastilles de clor a les platges davant un possible delicte mediambiental de Mollà

Guardar

elisa diaz ep
elisa diaz ep

El PPCV traslladarà a la Fiscalia la documentació que posseeix de les pastilles de clor a la platja davant un possible delicte mediambiental de la consellera Mollà. Així ho ha anunciat la portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz.

"Des del PPCV, davant la denúncia de la Fiscalia a la Conselleria de Mireia Mollà per la possible comissió d'un delicte mediambiental en col·locar dispensadors de clor en la desembocadura de séquies en diverses platges de municipis valencians, posem a la seua disposició la denúncia que presentem fa setze mesos davant la Guàrdia Civil".

Elisa Diaz ha explicat que en eixes denúncies es recull "el testimoniatge dels qui vam poder veure in situ el que mostren els documents gràfics adjunts, aspectes com que no es realitzava un control exhaustiu sobre els dispensadors de clor, pastilles de clor abocades directament en la desembocadura de les séquies a pocs metres de la riba de la mar a l'abast de qualsevol xiquet o xiqueta, mesures de seguretat insuficients o en condicions gens idònies de seguretat o, entre altres, absència de senyalització visible advertint de la perillositat dels productes".

La diputada popular ha recordat que "des del PPCV interpel·lem a la Consellera en Les Corts, presentem mocions tant en el parlament autonòmic com en els municipis afectats per les "cloradores de Mollà" i aconseguim que es desinstal·laren al cap d'un temps, però esperàvem una reacció més enllà d'eixa retirada de les cloradores".

"Va ser llavors -ha prosseguit- quan la Consellera Mollà va anunciar actuacions per a desviar les aigües fecals a altres llocs i evitar que arribaren a la mar. No obstant això en data de hui encara desconeixem quines actuacions s'han dut a terme sobre aquest tema, aquestes o altres, com reparar col·lectors de la depuradora de l'Horta Nord- la Pobla de Farnals, després dels danys que es van produir per Gloria fa un any i que fins i tot empitjora més la situació per a acabar amb els abocaments d'aigües fecals en platges de Massamagrell, El Puig, Puçol, Pobla de Farnals, València, Alboraia i Meliana".

Elisa Diaz ha anunciat la presentació de diverses preguntes parlamentàries sobre aquest tema. "Continuarem insistint perquè s'actue perquè veiem com desgraciadament aquesta Consellera s'ocupa més a permetre que hi hagen centenars de pastilles de clor en les desembocadures de séquies en platges valencianes o en els seus vídeos de balls de tiktok que a atendre les qüestions que són de la seua responsabilitat i resoldre els problemes que sorgeixen com el dels abocaments d'aigües fecals que provoquen banderes negres o actuacions de la Fiscalia per possible delicte mediambiental".

Diaz ha conclòs que "la Consellera "cloradora" Mollà no deixa de donar la nota, però no pel seu bon fer. Des del PPCV li insistim que se centre a treballar i a resoldre els problemes que se li presenten".

Destacats