El PPCV portarà al Govern als tribunals per la paralització del lliurament de l'IVA que va generar el PP

Guardar

isabel Bonig PPCV
isabel Bonig PPCV

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha anunciat aquest divendres que la setmana vinent portaran al Govern central als tribunals perquè "retorne els diners que correspon als valencians" de la liquidació de l'IVA, com ja ha anunciat la Junta d'Andalusia (PP i Ciutadans amb el suport de l'extrema dreta). Es tracta d'una paralització que va realitzar el govern de Mariano Rajoy en 2017.

Així ho ha avançat en les jornades interparlamentàries del PPCV, al costat de la portaveu en el Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, i uns altres 'populars' nacionals, autonòmics i provincials. La ministra d'Hisenda, la socialista Mª Jesús Montero, va confirmar aquesta setmana la no devolució dels 2.500 milions de l'IVA autonòmic de 2017 a les comunitats autònomes, pel fet que aquest muntant "no existeix" per l'ajust de comptabilitat nacional de fa dos anys.

Per contra, Bonig ha recordat que el Govern de Pedro Sánchez "va dir que anava a pagar l'IVA" i ha exigit una reunió amb la ministra i que fixe uns terminis de pagament. També ha retret als "grups de l'esquerra" de les Corts que no signaren una iniciativa amb aquest objectiu i ha advertit que la Comunitat "acumula la meitat del dèficit d'Espanya i no és una herència del PP".

Això demostra, al seu judici, que "hi ha una escalada perillosa contra l'Estat de Dret", denunciant que tant el Govern central com el Botànic (PSPV, Compromís i Podem) "menteixen sense complexos". "A Ximo Puig --'president' de la Generalitat i líder del PSPV-- se li ha trencat la veu amb el canvi de model de finançament autonòmic i hui sabem que ha deixat un forat de dèficit de 3.000 milions", ha recalcat.

En aquesta línia, ha tornat a apuntar al nacionalisme com a "gran amenaça de la societat", alertant que "d'ací es passa ràpidament al totalitarisme" i recordant que la taula de negociació Govern-ERC abordarà "molts temes que afecten la Comunitat, que sempre ha sigut el laboratori d'experiments de l'esquerra". Ara, amb l'acord PSOE-Unides Podem, es "exporta un govern sectari, nociu, mastodòntic, amb molta ideologia i poca gestió".

La 'popular' ha assegurat que en el PP contemplen "atònits com el Govern de Sánchez usa totes les institucions de l'Estat al servei d'un projecte personal". "Com en la Comunitat, on l'Advocacia i la Intervenció General de la Generalitat estan al servei de Puig per a perseguir al PP", ha asseverat.

"NO INTERESSA"

En clau autonòmica, sobre la radiotelevisió pública À Punt i el pròxim relleu a la directora general, Empar Marco, ha recordat que el PP es va oposar a la llei de creació pel seu "model caduc i passat de moda". Dos anys després, ha exigit a Puig que "reconega el seu error i assumisca la seua responsabilitat" i ha garantit que "el PPCV no serà còmplice d'una televisió que no interessa a cap valencià".

D'altra banda, ha carregat contra la postura del 'president' i de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, en defensa de l'abolició de la prostitució, recordant que el pacte estatal contra la violència masclista ja inclou mesures concretes. "Si volen acabar amb la prostitució, poden començar per això de casa: els xiquets tutelats per la Generalitat", ha exigit, una cosa sobre el que el PP va demanar una comissió d'investigació davant els "greus abusos en centres de Balears".

Ha criticat així a la vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra (Compromís), recordant que "va haver de tancar el centre de menors de Montolivet (València) perquè també hi havia una xarxa de prostitució". "I van condemnar a abusadors com el marit d'Oltra i ningú va demanar perdó", ha recalcat.

Enfront de tot això, Bonig ha posat l'accent que "l'adversari no està dins, si no fora: No és el moment de noms, ni d'homes o dones. És el moment de treballar, de la defensa del règim constitucional. Ací estarà el PP per a aconseguir els millors èxits".

Destacats