El PPCV exigeix a Puig que engegue el Pla de 2.400 habitatges "que porta paralitzat un any"

"Han enfonsat l'habitatge protegit i la promoció pública de nous habitatges socials, lloguer i venda ha desaparegut"

Guardar

El portaveu d'Habitatge del GPP, Alfredo Castelló
El portaveu d'Habitatge del GPP, Alfredo Castelló

El PPCV ha exigit hui a Puig que "pose ja en marxa de manera urgent i immediata el Pla per a la construcció de 2.400 habitatges que va anunciar fa més d'un any i del qual encara no se sap res".

El portaveu d'Habitatge del GPP, Alfredo Castelló, ha lamentat la "inacció d'aquest Consell en política d'habitatge" i ha assegurat que "durant aquests set anys, l'accés a l'habitatge per als més vulnerables no ha estat en l'agenda d'un Consell més preocupat per repartir-se les butaques i augmentar els quiosquets que per la gestió".

Així, Castelló ha recordat que "en aquests anys d'aquest Consell tripartit nacionalista d'esquerres, el balanç és 0 habitatges socials, 0 habitatges protegits i 0 habitatges en lloguer i la promoció d'habitatges és O".

"L'habitatge protegit està absolutament afonada i portem molt temps, des del PPCV, demanant que canvien els preus de l'habitatge protegit, que canvien la zonificació perquè es puguen construir habitatges protegits, tant per a lloguer com per a compra amb la finalitat d'afavorir que els ciutadans puguen accedir al mercat d'habitatge amb preus assequibles".

Així, el diputat popular ha afirmat que "després s'estranyen que el preu de l'habitatge puge, quan l'oferta d'habitatge no fa més que disminuir i la demanda continua incrementant-se. No és d'estranyar que València siga en 2021 la província amb major pujada de preus amb un 6,7% i Alacant la sisena amb un 4,7%."

En aquest sentit, el diputat popular ha assegurat que "ens van dir fa un any que ja estaven treballant en el tema i van passant els mesos i no hi ha una proposta adequada sobre la taula".

Alfredo Castelló ha recordat que "durant els governs del PP era normal la construcció de més de 5.000 habitatges protegits a l'any, això s'ha canviat per una mitjana de 200 VPP en l'època de Puig, Oltra i Podemos. En cas d'haver continuat així, s'haurien generat més de 35.000 habitatges protegits en aquests set anys del Botanic, amb ells no arribem ni a mil".

Castelló ha denunciat "la desídia del vicepresident tercer i conseller d'Habitatge perquè en l'actualitat hi ha 2.300 habitatges menys al parc públic. Els més desfavorits no estan l'agenda d'aquest Consell, que està més preocupat per tapar les seues vergonyes que per treballar pels valencians".

Finalment, Alfredo Castelló ha recordat que "amb la seua falta de gestió han afonat l'habitatge protegit i la promoció pública de nous habitatges socials, lloguer i venda ha desaparegut. El balanç és terrorífic set anys després."

Arxivat a:

Destacats