El PPCV estudia personar-se en el cas de l'estafa de 100.000 euros de l'IVASS i assenyala que la víctima "és tota la societat valenciana"

Bastidas demana la compareixença de la directora de l'IVASS a les Corts i presenta pregunta en ple dirigida a Oltra

Guardar

ELENA BASTIDAS 2701
ELENA BASTIDAS 2701

La portaveu adjunta del Grup Popular a les Corts, Elena Bastidas, ha anunciat avui que el PPCV està considerant la possibilitat de personar-se en el cas de l'estafa de 100.000 euros a l'Institut Valencià d'Atenció Social Sanitària (IVASS), que s'està substanciant en el Jutjat d'Instrucció número 13, i ha alertat que la víctima d'aquest cas és "la societat valenciana".

"La víctima és la societat valenciana i en particular els més vulnerables", ha assenyalat Bastidas, qui ha recordat que l'IVASS depén de la gestió de Mónica Oltra. "No és la primera vegada que en la gestió de Compromís se succeeixen les estafes", ha assenyalat, recordant "l'escàndol dels quatre milions d'euros estafats de l'EMT o els 5.000 euros també sostrets presumptament en la taquilla del Palau de la Música".

La diputada popular ha alertat de "la gestió desastrosa" de la Conselleria d'Igualtat. "Ho estem veient amb els 1.500 morts en les residències de majors, amb els retards i els impagaments de la dependència, amb els nombrosíssims i escandalosos casos de menors tutelats davant els quals Oltra està desapareguda i no dóna explicacions". "La vicepresidenta mai està i per això des del PPCV hem presentat diferents iniciatives que van fonamentalment a esclarir què és el que ha passat amb aquesta desaparició d'aquests 100.000 euros que són diners dels més vulnerables".

Protocols de seguretat

Entre les iniciatives presentades figuren preguntes sobre quins protocols de seguretat estan implantats en l'IVASS. "El Síndic de Greuges ja fa temps que està alertant sobre la possibilitat que es produïren aquest tipus de fets", ha recordat. "En definitiva volem respostes sobre el pagament incorrecte que s'ha efectuat, volem accedir a tot l'expedient del pagament que s'ha efectuat i que no s'hauria d'haver fet i volem que comparega en la comissió que s'ha de convocar a aquest efecte la directora general de l'IVASS perquè done totes les explicacions", ha assenyalat.

"També hem presentat una pregunta al ple per a Oltra perquè done explicacions i que no fugi quan hi ha problemes. Ha passat ja una setmana des que es va conéixer l'estafa i Oltra no ha donat explicacions", ha indicat. A més, Bastidas ha exigit a Oltra responsabilitats i que cessament "a la responsable última d'aquesta actuació, que és la directora de l'IVASS".

Destacats