El PPCV denuncia que Puig recapta un 20 % més als ciutadans mentre s'empobreixen

Ibáñez: "En 2022 Puig ingressarà 1.284M més que en 2021, i cal sumar 1.500M més per la inflació. En total recaptarà 2.784M més"

Guardar

El portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina, i el portaveu d'Economia, Rubén Ibáñez
El portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina, i el portaveu d'Economia, Rubén Ibáñez

El Grup Popular en Les Corts Valencianes ha denunciat hui que el President de la Generalitat, Ximo Puig, recapta un 20% més als ciutadans mentre s'empobreixen. Així ho han assenyalat hui el portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina, i el portaveu d'Economia, Rubén Ibáñez, els qui han criticat el retard a publicar en el DOGV el decret de les mesures que Puig va anunciar com a urgents enfront de la crisi.

Barrachina ha assenyalat que estem en una crisi "on els ciutadans tanquen els seus negocis mentre uns altres fan negocis, ingressant un 20% més en impostos". "Les mesures de Puig són mesures sense detallar, sense concretar. L'urgent amb aqueix anunci era frenar una sessió de control en Les Corts en la qual Puig i Oltra estaven passant una mala jornada", ha assenyalat.

El diputat popular ha recordat que el Consell va parlar de mesures "que deien que eren amb motiu de la guerra d'Ucraïna, però parlen de posar en marxa la línia 9 a Alacant, que funciona des de fa anys o l'L10 a València que està pressupostada fa anys. S'utilitza la terrible situació d'Ucraïna com a element propagandístic, és un altre ximoanunci".

Així, Barrachina ha assenyalat que aquest pla "és una esmena a la quasi totalitat a les polítiques del Botànic, en la qual la major part de les actuacions estan en marxa o pressupostades i no tenen res a veure amb la situació d'Ucraïna. L'única cosa que salen són dos nous quiosquets: d'una banda, l'Agència Valenciana de l'Energia, que ja s'estan disputant PSPV, Compromís i Podem i per un altre l'Observatori de Preus. Sembla que Oltra i Puig tenen urgència per colonitzar l'administració valenciana en aquest últim any que els queda", ha indicat.
De la urgència a la incompetència

Per part seua, el portaveu d'Economia, Rubén Ibáñez, ha afirmat que amb Puig "hem passat de la urgència a la incompetència". "Puig va vendre a tots els valencians mesures sota una cel·lofana d'urgència i ha demostrat que és un Govern incompetent. El cost en recaptació que la inflació tindrà en les arques públiques és que cada mes el Consell recaptarà 125 milions d'euros més del que tenia previst. I ja és significatiu perquè tenia previst en 2022 recaptar un 9,75% més que en 2021", ha explicat. Així, en 2022 s'ingressaran 1.284 milions més que en 2021, i cal sumar altres 1.500 milions per la inflació. "En total Puig recaptarà 2.784 milions més".

"Els 10 dies que han passat des de l'anunci del decret llei fins hui han suposat 440 milions d'euros més en recaptació per a les arques valencianes. Per això Puig no té pressa, perquè cada dia que passa recapta més. Puig recapta més alhora que empobreix més als valencians. I això ve de la mà del Govern més car de la història de la Comunitat Valenciana", ha explicat.

El portaveu d'Economia ha assegurat que Puig "ja no enganya a ningú". "Si una mesura és urgent es publica l'endemà, però Puig s'ha oblidat dels ciutadans. El Govern valencià ha sigut incapaç de retallar un gram de greix polític. A l'inrevés, ha continuat augmentant-la", ha conclòs.

 

 

Arxivat a:

Destacats