El PPCV denuncia l'"estat crític" de l'Albufera per l'acumulació de la palla de l'arròs i mortaldat de peixos

La diputada autonòmica Elisa Díaz i la regidora de València Julia Climent visiten el parc: "Generalitat i Ajuntament l'han abandonat"

Guardar

albufera pp
albufera pp

La portaveu de Medi Ambient del Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz, i la regidora del PP a l'Ajuntament de València, Julia Climent, han denunciat l'"estat crític" de l'Albufera "per l'abandó de la Generalitat i l'Ajuntament de València". Díaz i Climent han visitat aquesta setmana el parc, on van constatar l'estat "lamentable" a causa de l'acumulació de la palla de l'arròs i canyes que obstruïen séquies, així com la mortaldat de peixos per la falta d'oxigen.

"Fa una setmana vam demanar en Les Corts que es fera una zonificació correcta per a poder recollir tota la palla de l'arròs on pogueren accedir les màquines i que es puga cremar allí on les màquines no poden entrar. Ho vam fer precisament per a evitar situacions com la que hem comprovat, on la palla de l'arròs s'acumula i al costat de les canyes obstrueixen les séquies. Una de les conseqüències és que la falta d'oxigen provoca una gran mortaldat de la biodiversitat de l'Albufera", ha denunciat Elisa Díaz.

"Això ha d'evitar-se, ja ho hem demanat dues vegades en aquesta legislatura, però sembla que la ideologia és el que prima en el Consell, que no atén raons i no escolta a ningú, tampoc als arrossers, que són els qui millor coneixen el parc i les seues peticions", ha afegit.

La diputada ha assenyalat que la protecció de l'Albufera "no és un capritx, és una necessitat", i ha criticat que des de Generalitat i Ajuntament "vulguen fer veure que tot està en una situació normal i no passa res". "Fa anys que ho reivindiquem i el que veiem són peixos morts, palla de l'arròs acumulada que produeix aigües negres que pararan a la llacuna i que és verí pur. L'estat de l'Albufera és crític. No deixen cremar la palla de l'arròs i alhora no recullen el que cal recollir".

Per part seua, la regidora Julia Climent ha criticat que el dragatge "és pràcticament inexistent i el poc que s'ha fet ha sigut insuficient". "Fa falta intensificar la neteja de les séquies i dedicar temps i diners. No es controlen els abocaments ni s'han arreglat els brins com tocava", ha indicat.

Climent ha lamentat, així mateix, la falta d'inversió en tancs de tempesta, la falta d'ampliació de col·lectors o l'absència de modernització de la séquia real del Xúquer. "Ja és hora que tant l'Ajuntament com el Consell es deixen d'anuncis i passen als fets per a salvar L'Albufera", ha manifestat.

Arxivat a:

Destacats