El PPCV demana la compareixença de Barceló en Les Corts després de l'empitjorament de la situació Covid a la Comunitat Valenciana

La Síndica Eva Ortiz afirma que la consellera "no pot continuar defugint la seua responsabilitat després de mig any sense donar la cara en Les Corts"

Guardar

Eva Ortiz junta sindics
Eva Ortiz junta sindics
El Grup Popular en Les Corts Valencianes ha presentat una petició per a la compareixença de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, amb caràcter urgent en el ple i, subsidiàriament, davant la Diputació Permanent després de l'empitjorament de la situació Covid en la Comunitat Valenciana.La síndica del GPP en el Parlament valencià, Eva Ortiz, ha recordat que la consellera porta sense comparéixer en Les Corts des del passat 25 de gener. "És insòlit que enmig d'una pandèmia com no s'havia conegut en la història recent la responsable de Sanitat fuja de donar explicacions en Les Corts. Comparéixer és una obligació que va aparellada al càrrec de consellera. No pot tardar un dia més", ha assenyalat.Eva Ortiz ha mostrat la seua decepció "amb l'actitud de la consellera, però també amb els grups que sustenten al Botànic, incapaços de reconéixer que Barceló ja havia d'haver rendit comptes en Les Corts les vegades que fera falta". Així, ha assenyalat que la titular de Sanitat "ha de vindre com més prompte millor a explicar per què la Comunitat Valenciana es troba en aquest moment en una situació complicadíssima, per què el ritme de vacunació és més lent que en la resta d'Espanya i què passa amb la situació de l'Atenció Primària i dels hospitals"."L'última vegada que Barceló va comparéixer en Les Corts va ser al gener. Estàvem llavors en la tercera ona. Hui estem en la cinquena i hem vist com els contagis s'han disparat fins a xifres que no véiem des de febrer", ha manifestat.Per a la síndica, "de res valen els mítings que el president Puig fa en la tribuna de les Corts quan ve a les sessions de control, parlant de vacunació, quan és un fet que anem més lents que en la resta d'Espanya i que només la vacunació no ens ajuda a fer front a aquesta pandèmia".Així, Eva Ortiz ha instat a Barceló que "perda la por de donar explicacions davant els grups parlamentaris i compte obertament quina és la situació real i a què ens enfrontem".

Arxivat a:

Destacats