El PPCV demana al Consell assumir responsabilitats pel retard de 689 dies en el pagament de les beques universitàries

El portaveu d'Universitat del GPP, Luis Martínez, insta a agilitar la tramitació de les beques universitàries

Guardar

El portaveu d'Universitat del GPP, Luis Martínez
El portaveu d'Universitat del GPP, Luis Martínez

El portaveu d'Universitat del Grup Popular en les Corts, Luis Martinez, ha assenyalat que "el PP demana assumir responsabilitats pel retard de 689 dies en el pagament de les beques universitàries".

El portaveu d'Universitats ha assenyalat que "l'informe de la Sindicatura de Comptes enlletgeix a la Generalitat que haja pagat 689 dies després de l'inici de les classes les beques d'estudis corresponents al curs 2019-2020 a les universitats valencianes".

"Algú ha d'assumir responsabilitats davant tant de retard. Venim denunciant des de fa diversos anys la demora en el pagament, però la consellera Carolina Pascual s'ha dedicat a donar llargues i mentir, creant falses expectatives i sense donar cap mena de solució. Exigim que donen agilitat a la tramitació de les beques que afecta milers d'estudiants". 

Luís Martínez ha afirmat que "els enganys són continus. La Sindicatura ens dona la raó al que venim denunciant de manera sistemàtica. La rebaixa de les taxes universitàries ja la demanem a l'inici de la pandèmia i es va aplicar només a uns determinats nivells de matrícula no a tots, segons graus d'experimentalitat. Estem a favor de la rebaixa de taxes tal com sol·licitem a l'abril de 2020, però una rebaixa seriosa i de veritat no sols d'un 10%, que afecte la totalitat de les matrícules. Aquesta rebaixa en realitat ve imposada pel Ministeri amb el decret Castells que obliga a una reducció harmònica de les taxes per al pròxim curs. No és gens extraordinari i, a més, a qui afecta aqueixa rebaixa directament és a les universitats, no al govern de la Generalitat ni a la inflació".

El portaveu popular ha preguntat a Puig "quan complirà la promesa que va fer en el seu moment assenyalant que els estudiants universitaris que aproven totes les assignatures tindrien la matrícula del següent curs gratis. Són tot falsedats i mentides per a emmascarar la seua mala gestió i la seua incapacitat per a posar en marxa mesures serioses per a millorar l'educació i garantir la igualtat d'oportunitats".

El Grup Parlamentari Popular ha presentat una bateria de preguntes al Consell sobre "quins canvis ha introduït la Conselleria d'Innovació, durant els dos últims cursos per a agilitar la tramitació de les beques universitàries i si resoldrà les beques universitàries del curs 2021/2022 abans del 30 de juny de 2.022 tal com marca la convocatòria de les beques".

Arxivat a:

Destacats