El PPCV demana al Consell agilitat i ajudes als municipis per a atendre els refugiats d'Ucraïna

Guardar

Arribada dels refugiats ucraïnesos a València
Arribada dels refugiats ucraïnesos a València

El Partit Popular va plantejar ahir en la junta de portaveus de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) la situació que estan vivint molts ajuntaments de la Comunitat Valenciana a l'hora d'atendre els refugiats d'Ucraïna que estan arribant a la nostra comunitat.

Diversos alcaldes s'han dirigit a Grup Popular per a manifestar que se senten desbordats i que no hi ha una resposta clara, ràpida i eficaç per part de la Generalitat a l'hora de col·laborar activament amb els municipis que estan acollint a refugiats ucraïnesos.

Les necessitats d'habitatge, d'escolarització o sanitàries que són competència de la Generalitat no estan tenint l'agilitat que deurien i així es va manifestar en la Junta de Portaveus per part del Grup Popular.

"Els ajuntaments de la Comunitat Valenciana i els seus veïns s'han bolcat amb els refugiats d'Ucraïna que arriben als nostres pobles, facilitant-los les primeres ajudes per a cobrir les seues necessitats bàsiques com a alimentació, abric, primeres atencions, etc. Però atés que tot apunta al fet que la situació de guerra a Ucraïna va per a llarg, la Generalitat ha de començar a prendre mesures amb un caràcter més permanent i durador per a cobrir les necessitats de les persones que estan fugint de la guerra" ha manifestat Juan Francisco Pérez Llorca, alcalde de Finestrat i portaveu dels populars en la Federació.

El portaveu popular en la FVMP ha assenyalat que "una vegada més" els ajuntaments "sí que estan demostrant estar a l'altura de les circumstàncies greus que estem vivint. No obstant això, es troba a faltar una major coordinació i agilitat per part de l'administració autonòmica, que no està complint a donar respostes àgils en aquells assumptes que són de la seua competència".

Arxivat a:

Destacats